Større vejarbejde påvirker trafikken og kan forstyrre nattesøvnen

Sønderbrogade i Horsens skal have ny asfalt på både cykelstier og vej.

Et større vejarbejde kommer de kommende uger til at præge trafikken i Horsens, da Sønderbrogade skal have ny asfalt. Derfor spærres vejen helt for trafik - også cyklister - i aften- og nattetimerne, oplyser Horsens Kommune.

Trafikanter opfordres til at finde alternative ruter, busser får omlagte ruter, og så kan det give støjgener for beboerne i området.

Arbejdet finder sted på Sønderbrogade på strækningen fra Niels Gyldings Gade og Bygholm Parkvej og hen til lige efter krydset ved Spedalsø.

Vejarbejdet ventes afsluttet den 11. juni.
Vejarbejdet ventes afsluttet den 11. juni. Foto: Grafik: TV2 ØSTJYLLAND

- Vi har tidligere lagt ny asfalt på Vejlevej og den øvrige del af Sønderbrogade, og nu tager vi altså det sidste stræk med. I løbet af de seneste par år har vi fået lagt ny asfalt på rigtig mange af vores centrale cykelstier og veje, som mange cyklister og bilister hver dag kører på, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme, i en pressemeddelelse. 

Sådan påvirkes bustrafikken

Kan give støjgener

De kommende dage skal den eksisterende asfalt fjernes og fra søndag og frem til den 11. juni bliver strækningen asfalteret. Alt sammen kommer til at foregå i tidsrummet fra 20-06, hvor der så lukkes helt af for trafik.

Ifølge trafikchefen er beboer-kørsel tilladt, men det frarådes dog, 'da der bliver arbejdet med store maskiner i området.'

Horsens Kommune oplyser, at arbejdet kan give støjgener for beboerne i området og håber på forståelse.

- De maskiner, der bliver brugt, kan støje, og det kan man selvfølgelig blive påvirket af, når man bor tæt på. Vi håber, at folk har forståelse for det, mens vi arbejder, siger Allan Lyng Hansen.