Stines søn blev slået ned - nu kommer hun med opråb

Efter Stines søn blev slået ned, opfordrer hun nu andre forældre til at tage ansvar for deres børns adfærd.

Tag ansvar for jeres unge menneskers adfærd i nattelivet.

Sådan lyder et opråb fra Stine Grove, hvis 18-årige søn natten til søndag blev overfaldet på Langelinie i Horsens og sendt på skadestuen med en blåt øje, hævelse i ansigt og en mindre hjernerystelse.

Hun fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at hun og hendes mand sent lørdag aften fik et opkald fra deres berusede og konfuse søn. Han havde det rigtig skidt, men vidste ikke, hvad der var sket ham.

Det skulle dog hurtigt stå klart, at sønnen havde været ude for et umotiveret overfald. Han og en ven havde stået og tisset, da han pludselig blev slået flere gange i hovedet. Sønnen faldt sammen i et buskads og blev på et tidspunkt hjulpet væk fra gerningsstedet af en gruppe på tre andre unge.

quote Det gør mig ked af det at unge mennesker ikke kan gå i fred og hygge sig.

Stine Grove, mor, Horsens

Faren kørte ham på skadestuen, hvor to af drengene, der hjalp ham tidligere, nu selv sad med skader. De var angiveligt blevet overfaldet af samme gerningsmænd, efter de forlod stedet.

Ifølge Stine Groves oplysninger blev gerningsmændene efter det andet overfald samlet op af en bil, der kørte dem væk fra stedet.

Delte sine tanker på Facebook

Efter en nærmest søvnløs nat satte hun sig søndag til tasterne og beskrev, hvad hendes søn og andre unge var blevet udsat for aftenen forinden og hendes tanker om det.

- Det gør mig ked af det, at unge mennesker ikke kan gå i fred og hygge sig, skrev hun blandt andet i opslaget.

Den voldsomme bytur var blot sønnens anden i nattelivet, og det ryster hende, at det allerede skulle munde ud i overfald. 

- Han er jo 18 år, så jeg kan heller ikke holde ham i hånden, men det skal jo ikke være sådan her, siger Stine Grove.

Opslaget har i skrivende stund fået flere end 500 likes, 2.300 delinger og masser af kommentarer fra nær og fjern med både omsorg og forargelse over, at det overhovedet kunne ske.

Håber at der kommer handling

Stine Grove håber, at kommunen sammen med politiet og forældre kan gøre noget, så nattelivet fortsat er sjovt, men ikke føles farligt.

- Vi skal i hvert fald have gjort noget for at gøre det trygt for de unge mennesker, siger hun.

Sydøstjyllands Politi bekræfter over for Horsens Folkeblad, at der er indløbet to anmeldelser om voldsepisoder på Langelinie natten til søndag. Politiets teori er lige nu, at sagerne kan være forbundne.

- Det gør vi bl.a. ud fra, at overfaldene er sket samme sted inden for relativt kort tid, siger vagtchef Jesper Brian Jensen til Horsens Folkeblad.

Hvis man har oplysninger om de to voldsepisoder, kan man kontakte politiet på telefon 114.

Tidligere i maj mistede en ung mand fra Horsens livet, efter at have fået tæsk af en gruppe mænd fra Vejle. Politiet meddelte, at det mistænktes, at der var tale om et opgør i den kriminelle underverden.