Stereo Studio-butikker lukker

Fem østjyske musikbutikker lukker. Kampen mod streaming er tabt

Der var i alt fem Stereo Studio-butikker i Østjylland. På billedet ses forretningen på Rådhusstræde i Randers Midtby. Foto: Google Maps

Kunderne i Stereo Studios butik i Randers Midtby bliver i øjeblikket mødt af denne seddel.

1 af 2

Østjylland har med ét mistet hele fem musik- og filmforretninger.

Kæden Stereo Studio med to butikker i Aarhus og forretninger i Randers, Silkeborg og Horsens har tabt kampen mod streaming på nettet. Derfor er det jyske selskab gået konkurs, hvilket betyder, at samtlige butikker lukker.

Stereo Studio blev i 1975 grundlagt af Frank Sørensen i Aalborg. Selskabet havde i sin storhedstid 24 butikker, hvoraf halvdelen siden er lukket.

Kæden kunne i år fejre 40 års jubilæum, men blev ramt af tragiske omstændigheder, da Frank Sørensen omkom i en motorcykelulykke i Tyskland tidligere i år.

Læs også Blockbuster trykker på "stop"

- Det er med stor sorg, at vi først har mistet Frank i en tragisk ulykke og derefter har måttet opgive hans livsværk gennem 40 år. Men der er ikke andre muligheder. Danskernes forbrugsvaner har ændret sig markant gennem årene, og trods en ihærdig og lang kamp for at tilpasse virksomheden til markedet, må vi indse, at tiden, hvor kunderne købte musik i en fysisk butik, er en saga blot, siger direktør Britta Sørensen i en pressemeddelelse.

- Vi har løbende lukket de butikker, der var mindst rentable, med det formål at få virksomheden til at overleve i mindre målestok. Efter Franks død har vi forsøgt at køre videre med denne plan, men har desværre også måttet indse, at tiden er løbet fra det fysiske salg, og at det økonomiske grundlag for at drive virksomheden videre er væk.