Stadig håb for udsolgt kvinde-landskamp i Horsens

Søndag forhandles der igen om en ny landsholdsaftale for U21-herrerne og kvindelandsholdet

Der er stadig mulighed for et fyldt Casa Arena til landskamp på fredag. Foto: Frank Cilius - Scanpix

Der er fortsat mulighed for, at spillerne på kvindelandsholdet kan møde ind til den planlagte træningslejr mandag. Og dermed også chance for den udsolgte landskamp mod Holland fredag i Horsens. 

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er blevet enige om at genoptage forhandlingerne om en ny landsholdsaftale for U21-herrerne og kvindelandsholdet.

Læs også Konflikt truer udsolgt landskamp i Horsens

- Jeg kan bekræfte, at der er aftalt et forhandlingsmøde klokken 17 i morgen (søndag, red.). Hvor det bliver, har vi ikke fået på plads endnu, siger Simone Boye, der er en del af landsholdets spillerråd, til TV2 Sport.

Den tidligere aftale udløb 5. september, og samme dag brød forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen sammen.

8000 tilskuere i Horsens

Et af de store stridspunkter mellem parterne handler om, hvorvidt spillerne skal anses for værende lønmodtagere, når de optræder i landsholdsregi.

Det ønsker Divisionsforeningen, mens DBU står fast på, at spillerne kun skal have én arbejdsgiver - nemlig deres respektive klubber.

01:57

Sommerens EM har i den grad givet kvindefodbolden et boost - også i Østjylland. Se mere i indslaget her. 

Luk video

Spillerne har meldt ud, at de ikke møder op i landsholdslejren mandag, hvis ikke en en ny aftale er kommet på plads inden da.

Danmark skal 15. september møde Holland til en testkamp på et udsolgt Casa Arena i Horsens, hvor der er plads til omkring 8000 tilskuere.

Hvis tilskuerne vil have mulighed for at se de danske EM-sølvvindere, skal aftalen altså være på plads inden.