Spil Dansk Dag sunget i gang

Har øvet korsang i frokostpausen

02:10

1 af 2

I dag, torsdag, er det Spil Dansk Dagen, der er dansk musiks årlige festdag. Her bliver der spillet og sunget danske sange over hele landet - også i Østjylland.

I Horsens Kommune har en gruppe ansatte lavet et kor, som torsdag morgen skulle indtage scenen i foredragssalen på Horsens Rådhus og synge danske sange for kollegaerne.

Koret består af en gruppe ansatte, som siden midten af september en gang om ugen har brugt deres frokostpause på at øve sammen, så de kunne være helt klar til at optræde i dag.

- Vi vil gerne kunne synge noget godt for vores kollegaer og give dem en oplevelse. Det kan være grænseoverskridende for mange at stille sig op og synge foran andre, så jeg er rigtig glad for, at jeg har nogle kollegaer, som tør at gå med på det her, siger Majbritt Davidsen, der er initiativtager til koret og arbejder i velfærd og sundhed i Horsens Kommune.

Hun mener, at det er med til at knytte kollegaerne i koret tættere sammen og give resten af kollegaerne en god start på dagen med morgensang.

SE: Blev opdaget på YouTube

- Den oplevelse, vi har indbyrdes, er, at vi lærer hinanden at kende lidt på tværs. Og forhåbentlig bliver det en god oplevelse for vores kollegaer at komme over og høre lidt morgensang og musik. Musik giver liv og glæde, siger Majbritt Davidsen.

Hun mener, at der er brug for Spil Dansk Dagen, hvor dansk musik er i fokus.

- Ja, i høj grad. Vi har mange gode komponister både fra før i tiden og også nuværende, som laver nogle skønne melodier, og så er vi beriget med en masse gode tekstforfattere også. Jeg synes, at vi i Danmark har en fantastisk sangskat, og den skal vi holde ved, og den skal vi dyrke. Jeg synes, at det er rigtig godt, at vi har Spil Dansk Dagen, som nu efterhånden har udviklet sig til at være en Spil Dansk Uge, hvor der virkelig er fokus på det, der er den danske sangskat, siger Majbritt Davidsen.

Spil Dansk Dagen opstod i 2001, og den ligger altid den sidste torsdag i oktober, men dagen har haft vokseværk og spreder sig nu efterhånden ud over en hel uge.

I videoen øverst i artiklen kan du høre koret fra Horsens Kommune synge dagen i gang på rådhuset.

Her kan du finde arrangementer i forbindelse med Spil Dansk Dagen i nærheden af dig.