Søskendepar samler penge ind

Deres mor ligger med nyresvigt i Tanzania

Kirsten Friis Jørgensen. Foto: Privatfoto

Et søskendepar fra Horsens har igangsat en indsamling, der skal sikre dialysebehandling af deres mor, der nu befinder sig på et sygehus i Dar es Salaam i Tanzania.

Dette ophold er betalt med første portion penge fra søskendeparrets indsamling 'Kirsten alvorligt syg på Zanzibar', hvor der siden i går er blevet indsamlet mere end 22.000 kroner.

- Det har været nogle vilde dage. Jeg er så taknemmelig for de penge, der allerede nu er blevet samlet ind. Det er så overvældende, siger Rasmus Friis Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Moderens sygdom og søskendeparrets turbulente jul startede 1. juledag, hvor de blev kontaktet af en god ven, der kunne fortælle at deres mor, Kirsten Friis Jørgensen, var blevet indlagt med en urinvejsinfektion under sit ophold på den lille ø Zanzibar, der ligger ud for Afrikas kyst.

Ville dø uden dialysebehandling

2. juledag kom endnu et opkald. Denne gang fik Rasmus Friis Jørgensen besked om, at moderen var bevidstløs, og at lægerne ikke troede hun havde langt igen. De havde konstateret, at Kirsten Friis Jørgensen havde nyresvigt, og hun ville dø af blodforgiftning, hvis ikke hun kom i dialysebehandling.

Moderen er ikke forsikret, og derfor er der ingen til at betale for hospitalsbehandlingen. Derfor startede 28-årige Trine Friis Jørgensen og 33-årige Rasmus Friis Jørgensen indsamlingen på caremaker.dk for at skaffe penge til hospitalsregningen. Allerede i dag er de første 10.000 kroner blevet brugt.

- Min mor er blevet fløjet fra Zanzibar til Dar es Salaam i Tanzania til et hospital, hvor de har dialyseudstyr. Det har kostet 10.000 kroner at flyve hende de 10 minutter til fastlandet og give hende den første dialysebehandling, siger Rasmus Friis Jørgensen.

Hvad hospitalsregningen løber op på, og hvor længe behandlingen af hans mor skal fortsætte, vil Rasmus Friis Jørgensen ikke gisne om.

Han oplyser, at seneste nyt om moderen er, at hun reagerer godt på den første dialyse og sin medicin, hvilket gør, at den ene nyre igen udskiller urin.