Solceller styrker den grønne profil

Rådhuset får stort solcelle-anlæg på taget

632 kvadratmeter solceller på taget af rådhuset i Horsens skal styrke den grønne profil og bidrage til den kommunale strømforsyning, oplyser Horsens kommune i en pressemeddelelse.

- Solcellerne producerer en stor mængde grøn energi, og vi har forsøgt at udforme anlægget, så det er tilpasset Rådhusets udformning i øvrigt, siger energikonsulent i kommunale bygninger i Horsens Kommune, Henri V. Nielsen om de nye solceller, der skal monteres på de seks sydvendte tagflader på Horsens Rådhus.

De mange solceller kommer til at ligge fladt på taget som et langt, blankt bånd.

- Det tager ca. én måned at sætte anlægget op, og herefter kan det fungere uden vedligehold i rigtig mange år frem, siger Henri V. Nielsen i en pressemeddelelse.

I fuld drift 1. april
Han regner med, at anlægget er i fuld drift 1. april i år - lige tids nok til når Horsens overtager EU-formandskabet.

- Vi har længe haft ønske om få et solcelleanlæg på Rådhuset. I de seneste år er priserne blevet bedre, ligesom ordningerne med el-selskaberne er blevet mere favorable, så tiden er helt rigtig, siger han.

Det vurderes, at anlægget vil have tjent sig selv ind i løbet af 13,5 år med de nuværende el-priser. BlueSolar er leverandør af solcelleanlægget på 100kW, som forventes at producere ca. 90.000kWh årligt

Al belysning på Rådhuset skal i månederne frem erstattes med energibesparende LED-belysning.