Søfartsstyrelsen siger nej: Forlist båd får lov til at drive videre

Et mystisk forlist skib får lov til at drive rundt i Horsens Fjord. Søfartsstyrelsen har ikke mulighed for at gøre noget ved vraget.

Sejlende i Horsens Fjord har gennem nu flere måneder kunnet se et forlist skib vugge i vandoverfladen.

Det har vakt vrede blandt mange lokale, der ikke kan forstå, at vraget bare kan få lov at blive liggende.

Men Søfartsstyrelsen, som Horsens Kommune har rettet henvendelse til, kommer ikke til at gå ind i sagen. Det skyldes, ifølge Søfartsstyrelsen, lovgivningen.

- I den konkrete sag har Søfartsstyrelsen vurderet, at vraget ikke er til fare for sejladsen eller alvorlig gene for fiskeriet, skriver styrelsen i en email til TV2 ØSTJYLLAND.

I svaret tilføjes det, at Søfartsstyrelsen derfor ikke har hjemmel til at gøre noget ved vraget. Du kan læse det fulde svar nederst i denne artikel.

Jane Sørensen kan ikke forstå, at der ikke bliver gjort noget ved den forliste båd.
Jane Sørensen kan ikke forstå, at der ikke bliver gjort noget ved den forliste båd.

Ingen kan tage ansvar

Mysteriet begyndte tidligere på året, hvor båden pludselig lå forlist i vandoverfladen i Horsens Fjord. Siden er der ikke sket meget, og forløbet har vakt vrede.

En af de lokale beboere, Jane Sørensen, er blandt dem, der har klaget over, at vraget nu har ligget i fjorden i månedsvis.

- Det er noget svineri. Der skal ikke ligge sådan en båd ude i det vand. Den skal væk, har hun slået fast over for TV2 ØSTJYLLAND.

Hun har lige som flere andre henvendt sig til Horsens Kommune, der ikke mener, det er en kommunal opgave og derfor har sendt henvendelserne videre til Søfartsstyrelsen.

Som en del af afdækningen af, hvor opgaven med en eventuel fjernelse af båden ligger, sendte Søfartsstyrelsen henvendelsen videre til Fiskeristyrelsen.

Fiskeristyrelsen vurderede dog, at de ikke kunne gå ind i sagen, da den forliste sejlbåd ikke er til fare for erhvervsfiskeriet.

Det har onsdag ledt til det nævnte svar, hvor Søfartsstyrelsen opridser sagsforløbet og grundlaget for dens afgørelse, der altså bunder i loven.

Horsens Kommune har allerede afvist, at det skulle være en kommunal opgave at fjerne båden, og dermed er der fortsat ikke tegn på, at den bliver bugseret væk.

Her er det fulde svar fra Søfartsstyrelsen


En forlist og forladt sejlbåd vækker undren i Horsens. Båden ligger i Horsens Fjord - til frit skue for brugere af området, der også har klaget til kommunen. Men sagen er - indtil videre - landet mellem flere offentlige instanser.