Snup en lur i Fængslet

Fængslet i Horsens åbner SleepIn

Foto: Foto: Jens Hasse/Chili

Foto: Jens Hasse/Chili

1 af 3

Snart bliver det muligt ganske frivilligt at snuppe en overnatning i en fængselscelle.

Det er det gamle Horsens Statsfængsels sygeafdeling, som er ved at blive lavet om til et vandrehjem.

Fængslet, der i dag blandt andet rummer museum og konferencelokaler, forsøger at bevare så meget af autenciteten fra dengang, hvor cellerne var beboet af indsatte.

- SleepIn Fængslet er et unikt overnatningssted, der giver stof til eftertanke. Vi får her en fantastisk mulighed for at give gæsten en helhedsoplevelse, siger Claus Pettersson, der er chef for Fængslet, i en pressemeddelelse.

Derfor er der stadig tremmer for vinduerne i cellerne, ligesom en del af det gamle inventar er blevet restaureret.

Se: Vil være Europas Alcatraz

- Vi ønsker at skabe en sammenhængende autentisk oplevelse, der følger vores gæster lige fra de bevæger sig ind af den store grønne port. Det gælder for både den almene museumsgæst, for de mange konferencegæster bag murene såvel som for en skoleklasse på tur, siger Claus Pettersson og fortsætter:

- Vi ønsker at understøtte det stærke formidlingsarbejde som Fængselsmuseet laver for skoleklasser, og netop dét at klassen kan afslutte en lærerig og spændende dag med en overnatning i autentiske fængselsceller, er med til at sætte punktum for en mindeværdig dag.

Sleepin Fængslet åbner den 20. februar, og der bliver 49 sengepladser fordelt på 22 værelser.

- En overnatning i SleepIn Fængslet kryber med garanti ind under huden og rykker én tættere på fortiden. Vi ser frem til, at vi kan lukke folk ind i cellerne, siger Claus Pettersson.

SleepIn Fængslet drives som en socioøkonomisk virksomhed og skal være med til at understøtte de andre aktiviteter på fængselsgrunden.