Slut med 'Gamle Ole'

Horsens Bankocenter har drejet nøglen om

03:54

1 af 2

Rygeforbud og muligheden for at spille banko på internettet kan være nogle af årsagerne til, at bankospillere er begyndt at svigte de østjyske banko-haller.

Senest har Horsens Bankocenter måtte lukke ned. Det sker efter årtiers bankospil.

- Mange vil jo ryge, og de bliver jo væk, fordi de ikke længere kan, siger bankospiller Kaj Rahbæk, der nu må finde et andet sted at spille banko.

Rygning og banko på nettet har de sidste år betydet faldende medlemstal og det har især ramt de idrætsforeninger, som tidligere har nydt godt af overskuddet.

I Horsens Bankocenter skiftedes fem foreninger til at arrangerer banko fem dage om ugen, og dette nød Horsens Basket Club tidligere rigtig godt af.

- Overskuddet var tidligere på 100.000 kroner, og det har betydet, at vi har kunnet holde kontingenterne på et rimeligt niveau, og der var mulighed for at have et elitehold for damerne. Efter at det har været en rigtig god indtægtskilde, er det blevet til et underskud på et par tusinde kroner hver torsdag, og det har klubben ikke råd til, siger formand for Horsens Basketball Club Morten Skanderup.

Lukningen af Horsens Bankocenter står ikke alene. I de senere år har flere andre østjyske bankohaller drejet nøglen om.

Med lukningen af Horsens Bankocenter, findes der nu kun to større bankohaller i Østjylland, nemlig Aarhus Bankocenter og Banko-Hallen i Randers.

Se en reportage fra den sidste bankoaften i Horsens Bankocenter i videoen øverst i artiklen.