Slange løs i Horsens: Ring til politiet hvis du ser den

Sydøstjyllands Politi har tirsdag efterlyst en kvælerslange, som i torsdag stak af fra sit bur på Houmannsgade i Horsens

Det er formentlig en kongeboa som denne fra Randers Regnskov, der er løs i Horsens. Foto: Randers Regnskov

En halvanden meter lang boa-slange er netop nu på springtur i centrum af Horsens. Den stak i torsdags af fra sin ejer, der bor på Houmannsgade, og er siden ikke set. Politiet vil gerne høre fra borgere, der ser slangen, og så vil dyreværnsfolk blive tilkaldt.

- Der er ikke tale om nogen kæmpe slange, og ifølge vores oplysninger skulle kvælerslangen ikke være farlig, siger vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Poul Steffensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

01:53

I marts slap Randers Regnskov en hel masse slanger løs i en af deres kupler. Se de vilde billeder her. 

Luk video

Den påstand bakkes op af dyrepasser i Randers Regnskov, Kristian Sørensen.

- Hvis der altså er tale om en kvælerslange, er det formentlig en kongeboa, og den er ganske harmløs. Den kan bide ligesom alle andre dyr, men i den her kulde bliver den ret hurtig ineffektiv, siger Kristian Sørensen.

Død kongeboa i Randers

Hans tanke er, at slangen finder sig et sted, hvor den kan ligge og bruge så få kræfter som muligt.

Den har ifølge dyrepassere ringe muligheder for at overleve længe i det danske klima.

Læs også 15 nye kvælerslanger udklækket: Moren har spist 45 rotter

- For nylig blev jeg sendt ud til en død kongeboa lidt uden for Randers, og det sker faktisk ret ofte, at vi hører om sager som denne, forklarer Kristian Sørensen og fortsætter:

- Men skulle man se slangen i Horsens, og er man sikker på, det er en kvælerslange, så kan man sagtens bare samle den op. Men jeg vil aldrig råde folk til bare at gøre det. Det kan være en giftslange, som holdes ulovligt i Danmark.

Hvis du ser slangen, vil Sydøstjyllands Politi gerne høre fra dig på tlf. 114.