Skraldemænd strejker: Skraldespande står fyldte tilbage

Interne uenigheder fik tirsdag 25 skraldemænd til at nedlægge arbejdet. Adskillige borgere i Horsens har derfor ikke fået tømt deres skraldespand

Bor man i Horsens, og får man normalt tømt sin skraldespand om tirsdagen, ja så er der altså risiko for en skuffelse, næste gang man bærer skraldet ud.

Interne uenigheder fik nemlig 25 skraldemænd i Horsens Kommune til at nedlægge arbejdet midt på dagen tirsdag.

- Det skyldes en intern personalesag, som jeg ikke kan udtale mig nærmere om. Men vi har sat et møde op med 3F, så vi forventer og håber på, at vi kan genoptage arbejdet i morgen, siger Freddy Fogh Sørensen, der er driftschef i dagrenovationen hos Meldgaard Miljø A/S, til TV2 ØSTJYLLAND.

Strejken førte til, at skraldemændene kun nåede halvdelen af den tur, de skulle have kørt tirsdag. Og det betyder altså, at halvdelen af borgerne på ruten står tilbage med en skraldespand, der fortsat er fyldt.

De borgere, der har tilmeldt sig en SMS-ordning om skraldeafhentning, fik tirsdag eftermiddag en advarsel om, at arbejdet var nedlagt, og advarslen var også at finde på kommunens hjemmeside. 

Genoptages forhåbentlig onsdag

Bedste scenarie er ifølge driftschefen, at skraldemændene genoptager arbejdet i løbet af onsdag, og at de når at indhente det forsømte, inden ugen er omme.

quote Folk skal nok få tømt deres skraldespand. Når vi starter indsamlingen op igen, så får vi indhentet det, vi mangler.

Freddy Fogh Sørensen, driftschef

- Folk skal nok få tømt deres skraldespand. Når vi starter indsamlingen op igen, så får vi indhentet det, vi mangler, siger Freddy Fogh Sørensen.

Skulle der indtil da være borgere, der ikke ved, hvad de skal gøre med deres overskydende affald, så er der altså en løsning på det.

- De sætter bare poserne ved siden af skraldespandene, så skal vi nok tage det hele med, når vi kommer, siger driftschefen.

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Hest Molslaboratoriet MolsLab

Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

20200714-125601-L-1920x1280we

Paddleboardere reddet i land på Djursland

Børnehuset Næringen i Risskov er en integreret institution med en vuggestue og en børnehave del. Sammenlagt har børnehaven 70 børn.

Børnehave genåbnet efter fund af indisk coronavariant

Dagens mest læste