Skraldemænd strejker: Skraldespande står fyldte tilbage

Interne uenigheder fik tirsdag 25 skraldemænd til at nedlægge arbejdet. Adskillige borgere i Horsens har derfor ikke fået tømt deres skraldespand

Skraldemændene håber på at kunne genoptage arbejdet onsdag. Det forsømte vil forhåbentligt blive indhentet, inden ugen er omme. Foto: Colourbox

Bor man i Horsens, og får man normalt tømt sin skraldespand om tirsdagen, ja så er der altså risiko for en skuffelse, næste gang man bærer skraldet ud.

Interne uenigheder fik nemlig 25 skraldemænd i Horsens Kommune til at nedlægge arbejdet midt på dagen tirsdag.

Læs også Kritiker: Ny sladreordning kan blive uden effekt

- Det skyldes en intern personalesag, som jeg ikke kan udtale mig nærmere om. Men vi har sat et møde op med 3F, så vi forventer og håber på, at vi kan genoptage arbejdet i morgen, siger Freddy Fogh Sørensen, der er driftschef i dagrenovationen hos Meldgaard Miljø A/S, til TV2 ØSTJYLLAND.

Strejken førte til, at skraldemændene kun nåede halvdelen af den tur, de skulle have kørt tirsdag. Og det betyder altså, at halvdelen af borgerne på ruten står tilbage med en skraldespand, der fortsat er fyldt.

Læs også Seks tons affald samlet i hele Østjylland på blot én uge

De borgere, der har tilmeldt sig en SMS-ordning om skraldeafhentning, fik tirsdag eftermiddag en advarsel om, at arbejdet var nedlagt, og advarslen var også at finde på kommunens hjemmeside. 

Genoptages forhåbentlig onsdag

Bedste scenarie er ifølge driftschefen, at skraldemændene genoptager arbejdet i løbet af onsdag, og at de når at indhente det forsømte, inden ugen er omme.

Folk skal nok få tømt deres skraldespand. Når vi starter indsamlingen op igen, så får vi indhentet det, vi mangler.

Freddy Fogh Sørensen, driftschef

- Folk skal nok få tømt deres skraldespand. Når vi starter indsamlingen op igen, så får vi indhentet det, vi mangler, siger Freddy Fogh Sørensen.

Skulle der indtil da være borgere, der ikke ved, hvad de skal gøre med deres overskydende affald, så er der altså en løsning på det.

- De sætter bare poserne ved siden af skraldespandene, så skal vi nok tage det hele med, når vi kommer, siger driftschefen.