SF i Horsens skyder med skarpt efter DF'er i svømmesag

Så længe der er åbent for alle, er der intet problem i et svømmehold for kvinder i Horsens, mener SF

Arkivfoto.

Claus Kvist Hansen, folketingsmedlem og byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti i Horsens, var oppe i det røde felt, da det tidligere på ugen kom frem, at Kulturudvalget har behandlet en ansøgning om oprettelse af et svømmehold kun for kvinder.

I begyndelsen af året raserede debatten om kønsopdelt svømning i Aarhus, og nu blusser diskussionen så op igen. I dette tilfælde fremgår det ikke, at der – som det var tilfældet i Aarhus – er tale om kvinder med anden etnisk baggrund end dansk. 

Læs også DF’er raser over udsigt til ren kvindesvømning i Horsens

Men Claus Kvist Hansen luftede sin utilfredshed alligevel. Nu beder SF i Horsens ham om at stikke piben ind.

- Det er helt klart, at det her handler om værdier. I SF mener vi, at integration er vejen frem, og oprettelsen af et rent svømmehold for kvinder kan netop medvirke til dette, hvis vi vel og mærke taler om et hold, der åbent for alle uanset etnicitet eller religiøst tilhørsforhold. I Dansk Folkeparti er man derimod imod integration og imod kulturel rummelighed af princip. Vi skal alle tvinges til at spise frikadeller og medisterpølse for at blive danske, siger Paw Amdisen fra SF i Horsens i en pressemeddelelse.

Også hans partikollega Bjarne Sørensen er hård i sin kritik af Claus Kvist Hansen. 

Læs også Inger Støjberg vil ikke have svømning kun for kvinder

- For Claus Kvist Hansen handler det udelukkende om med lys og lygte at lede efter dårlige påskud for at piske vores muslimske medborgere verbalt. Landspolitisk er der jo ikke noget nyt i det, men lokalt er det noget nyt, at Dansk Folkeparti promoverer sig selv på denne useriøse måde.

Kulturudvalget godkendte ansøgningen under betingelse af, at der ikke bliver skelet til religion eller etnisk oprindelse på holdet – samt at svømningen ikke foregår for nedlukkede gardiner eller med forbud mod, at mænd kan opholde sig i svømmehallens areal.