Samarbejder om turister

Horsens Kommune og Odder Kommune vil hjælpe hinanden med at skaffe flere turister

Odder og Horsens kommuner indgår nu i et tæt samarbejde om turisme. Det sker gennem oprettelsen af en helt ny organisation, der får navnet "Kystlandet".

Her vil de to kommuner samarbejde om drift og fælles markedsføring og samtidig udvikle hele turismeområdet med nye produkter målrettet nye markeder.

- Turisme er i sig selv noget, vi gerne vil samarbejde om. Vi er nødt til at tænke i pakkeløsninger, så vi kan nå ud til andre. Turister tænker jo ikke i kommunegrænser, siger borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Målet er at nå turister, der er på besøg i den anden parts kommune:

- For eksempel de turister, der har sommerhuse i Odder. Dem vil vi jo gerne sige til, at de skal også komme forbi os. Vi har Gudenåen og Fængslet, som vi gerne vil vise frem, og omvendt tror jeg da også, at de turister, der er i Horsens, vil sætte pris på de familievenlige strande i Odder Kommune, forklarer Peter Sørensen.

Det nye turistsamarbejde vil være et supplement til VisitHorsens og VisitOdder, og Peter Sørensen er ikke bange for at udhule turismen i sin egen kommune:

- Vi åbner døren for alle kommuner, der har lyst. Når vi puljer pengene, når vi et bredere publikum, forklarer han.