Sådan gik valget i Horsens 2013

Ved kommunalvalget i 2013 var det endnu engang en socialdemokratisk borgmester, som triumferede. Denne gang var det Peter Sørensen

03:36

1 af 2

I næsten 100 år har der været en socialdemokrat i borgmesterstolen i Horsens, og efter valget i 2013 var der ikke ændret på det.

På trods af heroisk fight fra oppositionspartierne med Venstres borgmesterkandidat Kristian Dyhr i spidsen, kunne Peter Sørensen (S) erklæres som sejrsherre efter valget.

Peter Sørensen havde overtaget borgmesterkæden efter Jan Trøjborgs død, og kommunalvalget ændrede ikke på den situation.

- Det har været en lang dag og en lang aften, men sikke dog et resultat man, var borgmesterens reaktion, da han tydelig rørt holdt tale for sine partifæller og de frivillige.

Inden da havde gået en valgkamp og debatter med væsentlig mere uenighed end normalt i det ellers så rolige byråd i Horsens.

- Der er langt mere potentiale i Horsens, og vi skal være meget mere servicemindede, sagde Kristian Dyhr, og han blev bakket op fra flere sider.

Stor tilfredshed med Peter Sørensen

Mistet 2000 arbejdspladser ud af kommunen

Det var især tabet af arbejdspladser og høj ungdomsledighed, der var på tapetet under valgdebatterne. I Horsens havde det nemlig gennem en årrække været problematisk at tiltrække og fastholde arbejdspladser i kommunen.

- Vi har mistet 2000 arbejdspladser ud af kommunen gennem de seneste fem år. Derfor er vi nødt til at tænke anderledes og nyt, var den kontante melding fra De Konservatives Per Løkken.

Han så bedre forhold for erhvervslivet som den bedste løsning, hvor man blandt andet var i gang ved at sænke dækningsafgiften for kommunens erhvervsdrivende. I den anden fløj blev der derimod talt for en helt anden strategi - nemlig at lade virksomhederne betale mere.

- De almindelige arbejdere har så rigeligt betalt for en fest, som de aldrig rigtig var inviteret med til, lød det fra Enhedslistens Betina Steufer.

En ting var i hvert fald sikkert - at der var lagt op til flere og større diskussioner blandt politikerne i Horsens i den kommende byrådsperiode.