Så blev det igen hverdag i AC Horsens

AC Horsens rykkede op i går, men i dag er virkeligheden knap så lyserød

02:15

1 af 2

Der skal ske noget, hvis ikke AC Horsens' oprykning til Superligaen skal veksles til en nedrykning allerede i første sæson tilbage i Superligaen.

Det er i hvert fald ikke på økonomien, at 'den gule fare' skal regne med, at man kan køre den hjem.

- Der er ingen tvivl om, at rent økonomisk har vi ikke tilnærmelsesvis de midler, som nogle af de andre har, og vi kommer også til at have et budget, der er markant lavere end nogen af de andres i Superligaen, så vi bliver 'det sorte får', siger manager Bo Henriksen.

Hos en af dem, der følger AC Horsens tættest, er der heller ingen tvivl om, at der er sket noget specielt i klubben, siden det lykkedes at rykke op efter faktisk at have tabt de tre første kampe i sæsonen. Et tidspunkt hvor man nærmere frygtede nedrykning til 2. division end drømte om Superligaen.

- Det er et fodboldmirakel, for AC Horsens har en af de dårligste økonomier. Man siger, at pengene styrer fodbold, og AC Horsens har virkelig ikke nogen penge, siger Tommy Poulsen, sportsredaktør på Horsens Folkeblad.

Mød 'gules' superfan nummer et

Knap halvdelen af holdet står uden kontrakt i næste sæson, og nogle er selvfølgelig vigtigere at holde på end andre.

Den vigtigste må næsten være topscorer Kjartan Finnbogason, der har kontraktudløb til sommer.

- Det er vanvittigt hvad den her islænding har lavet, og jeg har aldrig været i tvivl om, at han nok skulle vise sit værd. Han har været helt unik, og vi gør alt, hvad vi kan og håber, at han i sidste ende vælger os, siger Bo Henriksen.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.

Så er der fest: AC Horsens tilbage i Superligaen