Rykker tættere på Europa

Sejrer hjemme med 1-0 mod AaB

Foto: Allan Baden

Med en 1-0-hjemmesejr over AaB er AC Horsens et rigtig godt bud på en europæisk deltager efter sommerferien.

I kampen om de europæiske pladser var det lørdag en rigtig god dag for AC Horsens, som hjemme vandt 1-0 over AaB i Superligaen.

Janus Drachmann blev matchvinder kort før pausefløjtet.
AC Horsens holder dermed fast i ligaens tredjeplads uanset rundens yderligere resultater søndag og mandag.

Ikke dårligt af AC Horsens, og det har indtil videre ikke været en katastrofe at sælge topscorer Gilberto Macena til kinesisk fodbold i vinterens transfervindue.

Den lille og vævre brasilianer er nok mest savnet hos Henrik Toft, der måske er blevet lidt mindre farlig i Horsens-angrebet uden sin makker fra efteråret ved siden af sig.

Men AC Horsens er ikke ligaens mest scorende hold for ingenting. Især midtbanespillerne har vist sig at være ganske gode til at score mål i løbet af sæsonen, og det var igen tilfældet i lørdagens opgør.

At godt tidspunkt at score
Janus Drachmann valgte et godt tidspunkt at score sit første sæsonmål på, da han kort før pausen hamrede bolden ind bag AaB-keeper Nicolai Larsen.

Noget overraskende havde AC Horsens-træner Johnny Mølby sat den blot 19-årige Frederik Rønnow i mål fra kampens start i stedet for Robert Veselovsky, der i vinterpausen var hentet i Viborg som erstatning for pensionerede Søren Jochumsen.

Men Veselovsky har vist lidt usikre takter i foråret, og det kostede i første omgang pladsen mod AaB.

Målmand ikke under pres
Nordjyderne formåede til gengæld ikke rigtig at sætte unge Rønnow, der fik superligadebut, under nok pres. AaB spillede sådan set en fin kamp på niveau med AC Horsens, mens gæsterne var ikke skarpe foran målet.

Det hjalp heller ikke AaB, at den indskiftede amerikanske angriber Chris Rolfe fik direkte rødt i overtiden.

AaB har forsat chancen for at nå en europæisk plads, men så skal der forlanges mere af især de offensive spillere, som ikke har bidraget med nok mål.

Se højdepunkter fra kampen på tv2sport.dk