Rovfiskeri på havnekajen

Hyggen ved at fiske forvandlet til frustration

02:03

1 af 2

Der bliver fisket på livet løs i forårsmånederne på de østjyske havne. Men nogle af lystfiskerne langs kajen bryder ofte reglerne, og fanger alt for små fisk. Det vil myndighederne have standset, og derfor kom fiskerikontrollen i dag forbi havnen i Horsens.

- Det er dårlig moral at fiske under mindstemål, og der er nogle bestemmelser, der skal overholdes, for at fiskene har mulighed for at blive store og kan reproducere deres egen stand, siger overfiskerikontrollør hos Fiskeinspektoratet Øst Steen Nielsen.

Fiskerikontrollørerne tjekker både fisketegn og fangst. Bøden for at fiske uden fisketegn er 740 kroner, men hvis der er bevis for, at fiskene ikke overholder kravene om mindstemål, kan der vanke mindst 2500 kroner i bøde.

Morten Behrens er garvet lystfisker. Han fisker jævnligt fra molen på Horsens Havn. Han oplever dog, at hyggen ved at fiske efterhånden er forvandlet til frustration. Gang på gang oplever han nemlig, at der bliver fisket lidt for ivrigt, når de store stimer kommer ind.

Store frysere

-Det er jo nærmest rovfiskeri. Der er nogle, der må have nogle store frysere, siger Morten Behrens.

Fiskerikontrollen får sjældent fiskere i nettet med for små fisk - de opfordrer derfor fiskerne til at henvende sig.

Flere gange har Morten Behrens selv konfronteret fiskerne med, at det er ulovligt at fange såkaldte undermålere - fisk der er for små.

- Så siger de, at jeg bare skal holde min mund og forsvinde herfra, og så går man jo hjem, for hvad skal man gøre?

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.