Rotterne er løs i Horsens

Rotteanmeldelser er steget med 75 procent

Rottebekæmperne i Horsens Kommune har i øjeblikket mere end rigeligt at se til.

Siden efteråret er antallet af rotteanmeldelser i kommunen steget med 75 % i forhold til samme periode året før, og det skyldes først og fremmest den store mængde regn, som kom sidst på året og blev efterfulgt af frostvejr.

- Vi får normalt 40 anmeldelser om ugen på denne årstid, men i januar var vi oppe på ca. 150. Travlheden går ikke ud over servicen, men det betyder, at vi må løbe hurtigere. Vi forventer dog, at anmeldelserne lander på et normalt niveau, når foråret kommer, fortæller Jan Tjerrild, der bekæmper rotterne i Horsens Kommune.

Borgerne i Horsens kan ringe direkte til rottebekæmperne, hvis de har ubunde gæster eller bruge selvbetjeningsløsningen på horsens.dk, hvis de skal anmelde en rotte.

- Langt de fleste rotter befinder sig heldigvis uden døre, men alt afhængig af hvor vi møder dyrene, sætter vi fælder op eller lægger gift. Vi følger desuden op på vores besøg, indtil vi er sikre på, at rotterne er væk, fortæller Jan Tjerrild fra Horsens Kommune.

Rottebekæmperne opfordrer desuden fugleelskere til ikke at overfodre deres fugle, og sørge for at fjerne eventuelle efterladenskaber om natten.