Rollespil i fængslet gør børn klogere på kristendommen

Rollespil med romerske skjolde og jødiske bedesjaler skal lære børn i tredjeklasse om kristendommen og livet i Jerusalem for 2000 år siden

Kendte karakterer fra de nye testamente vandrede mandag rundt på gangene på det gamle statsfængsel i Horsens. 

Skuespillere iført autentiske dragter skulle ved hjælp af rollespil forsøge at gøre skolebørn klogere på kristendommen, og det var tilsyneladende en succes. 

- Jeg har lært lidt mere om de forskellige personer i kristendommen, og om hvordan det var dengang, hvor pigerne skulle sidde bagerst, og drengene var dem der måtte tale, siger Caroline Lund Hedegaard på ni år fra Hovedgård Skole til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det er arrangørernes ambition, at rollespillet skal give børnene en fornemmelse af, hvordan folk gik klædt i Jerusalem for 2000 år siden, hvad enten det er den fattige fisker, ypperstepræsten eller den romerske soldat. 

Der er indkøbt romerske skjolde og hjelme og importeret ægte jødiske bedesjaler fra Israel til anledningen. 

Lærere og kirken står bag

Arrangementet, der kaldes "Jesus på Fængslet", er arrangeret af Skole-Kirkesamarbejdet Horsens, der består af lokale skolelærere, menighedsrådmedlemmer og præster. 

Jesus på Fængslet er en tilbagevendende begivenhed. I år var der 789 børn, der alle går i tredje klasse i Horsens Kommune. 

Udover de udklædte skuespiller deltager også en god portion frivillige, der blandt sørger for, at børnene kan finde vej til de rigtige poster i det store fængsel. 

I næste uge inviteres flere tredjeklasser inden for i fængslet, når arrangementet gentages.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.