'Rolig, kanin, rolig kanin!': Begejstret reporter prøver kræfter med kaninhop

TV2 ØSTJYLLAND var med til den sidste og afgørende træning inden kaninhop-stævne

'Nej, det lykkedes da!', 'Rolig, kanin, rolig kanin!', 'JAAAAAAAAAH!'

Vores udsendte reporter Michael Olesen levede sig gevaldigt ind i sagerne, da han fredag aften fik kaninen 'Kanina' til at hoppe for åbent kamera.

Anledningen var, at TV2 ØSTJYLLAND var på besøg hos Horsens og Omegns Kaninavlerforening, hvorfra flere medlemmer i denne weekend deltager i et kaninhop-stævne.

Michael Olesen fik lov til at være med til den sidste træning før det store stævne, og i den sammenhæng mødte han blandt andre Rasmus Bjerner, der er formand for hopudvalget i Danmarks Kaninavlerforening.

- Mange har deres kanin til at sidde hjemme i buret, hvor kaninen bare sidder og keder sig. Når man tager ud og hopper med sin kanin, får man et meget tættere forhold til sin kanin, og kaninen får meget mere ud af livet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.  

Kanina var lidt på afveje undervejs, men fik med lidt vejledning hoppet sig i mål.
Kanina var lidt på afveje undervejs, men fik med lidt vejledning hoppet sig i mål.

Kaninhop er en sportsgren, hvor man lader kaniner hoppe gennem en forhindringsbane. I Danmark er det en nichesport, hvor cirka 300 medlemmer i Danmarks Kaninavlerforening kaninhopper. 

Du se reporter Michael Olesen som kaninhopper og møde flere af de lokale kaninhoppere fra Horsens i videoen ovenfor. Go' fornøjelse! 

Verdensrekorden i højdehop for kaniner er i øvrigt på 105 centimeter. Det blev sprunget af Snöflingans Majesty Of Night fra Sverige.