Ringvej spærres: Ny sluse skal klimasikre området

Trafikeret ringvej i Horsens spærres for al trafik frem til tirsdag morgen for at gøre plads til arbejdet med at etablere en ny sluse ved Bygholm Sø.

Trafikanter i Horsens skal de kommende dage finde en alternativ rute, hvis de skal rundt i byen via ringvejen Schüttesvej.

Et større arbejde med at sikre mod oversvømmelse finder nemlig sted frem til tirsdag morgen klokken 6. I den periode vil der være spærret for al trafik på strækningen hen over dæmningen.

- I den nye sluse skal der lægges tre store rør, som hver har en diameter på 1,6 meter. I den kommende weekend bliver der gravet ud til rørene, og rørene bliver ført under dæmningen. Herefter bliver de støbt og svejset sammen. Mens det arbejde bliver lavet, er vi nødt til at lave en forlænget weekendlukning af Schüttesvej, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme, i en pressemeddelelse.

Arbejdet er en del af planen om at udvide vejen og sikre, at vandstanden i Bygholm Sø kan stige op til 90 centimeter over det normale og fremadrettet bruges som klimasikring for området. 

Sådan spærres der for al trafik frem til tirsdag morgen klokken 06.00.
Sådan spærres der for al trafik frem til tirsdag morgen klokken 06.00. Foto: Grafik: Horsens Kommune

For et år siden måtte beboere i 11 boligblokke ved Bygholm Åvænget ved Schüttesvej evakueres, da dæmningen og slusen under Schüttesvej blev alvorligt udfordret, da ekstraordinært store mængder regnvand resulterede i en meget høj vandstand i Bygholm Sø. Det fik Sydøstjyllands Politi til at frygte, at det kunne føre til et dige-kollaps.

VIDEO: I februar 2020 måtte beboere i området evakueres, da man frygtede oversvømmelse.

Men med den nye løsning bliver der altså blandt andet sat en stopper for lignende situationer.

- Af sikkerhedsmæssige hensyn og for, at arbejdet kan gennemføres så effektivt som muligt, spærrer vi strækningen over dæmningen for al trafik, siger Allan Lyng Hansen.

Har du et ærinde i området?

Udover en robust dæmning bliver der etableret en ny, automatisk sluse. Den måler løbende på vandstanden og styrer, hvor meget vand der løber ud af søen og ud i Bygholm Å, oplyser Horsens Kommune.

- Hele spunsen er rammet langs søen, og vi er færdige med fiskestryget. Nu skal vi have lagt sluserørene og lavet ind- og udløb til slusen, siger Allan Lyng Hansen.

VIDEO: Her kan du se mere om arbejdet.
20200513-145410-3-1920x1920we

play Borgmester indrømmer: - Beslutning om ekstra grødeskæring gik for stærkt

010321 Corona-dødsfald vtr 19.30.00_00_55_04.Still002

play Annettes mand og mor døde med COVID-19: Vil have datter med diabetes vaccineret nu

værtshus Vores Sted Nørregade Aarhus

For fem måneder siden var smitten som i dag, men alt var åbent - tog vi fejl dengang eller gør vi det i dag?

010321 Genåbning 17-18 VO.00_00_37_16.Still001

Første dag med genåbnede butikker: - Vi trænger til at komme ud

Lars Østergaard influenza

Overlæge: Om en uges tid kan smittetal begynde at stige

politi politibil politiet 112 udrykning

Parkeringsvagt hjalp folk ud af brændende bygning: Beboere sigtet for uforsigtighed