Rindom tager EM-sølv med hjem fra Barcelona

Sejleren Anna-Marie Rindom fra Horsens blev blot slået med et enkelt point i kampen om guld ved EM i Laser Radial

Arkivfoto. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den østjyske sejler Anne-Marie Rindom vandt søndag sølv ved EM i Laser Radial i Barcelona.

- Jeg er bare super glad. Det er en medalje, som jeg synes, jeg mangler. Og nu lykkedes det så. Efter en uge hvor jeg har sejlet rigtig godt. Især i dag (søndag, red.) havde jeg virkelig en følelse af at være tilbage ved mit allerbedste, siger Rindom i en pressemeddelelse.

Efter at have vundet VM-guld i 2015 og bronze ved både VM og OL i 2016 kan Horsens-sejleren nu for første gang også føje en EM-medalje til samlingen.

Rindom lagde stærkt ud søndag ved at vinde første sejlads og dermed stort set lukke hullet op til den førende hollænder, Marit Bouwmeester.

I sidste sejlads var Rindom indtil det afsluttende lænseben omkring ti både foran Bouwmeester, hvilket på daværende tidspunkt var nok til EM-guld.

Læs også Rindom på guldkurs: Har sejlet det bedste i mit liv

Men på lænseren viste Bouwmeester, der er regerende verdens- og olympisk mester, sin klasse ved at hente en stribe både og gå i mål som nummer 18. Rindom tog 17.-pladsen.

- Det er selvfølgelig lidt ærgerligt at være så tæt på guldet. Men omvendt, jeg kunne ikke selv have gjort mere, og når man tænker på, hvor tæt det er mellem alle de førende, så er jeg bare rigtig glad for at komme hjem med en sølvmedalje, siger Rindom.

Laura Kragh Frederiksen sluttede som næstbedste dansker på en 33.-plads, mens Anna Munch på sidstedagen avancerede til en samlet 38.-plads.