Retssag om 191 millioner udskudt igen

En allerede udskudt retssag er nu udskudt igen, og en tiltalt skal muligvis mentalundersøges.

Efter halvandet års pause var alt klar i Retten i Horsens til at fortsætte en stor miljøsag med et gigantisk millionkrav i spil.

Men igen-igen måtte man opgive at gå videre med sagen.

Nu er alle planlagte retsdage i efteråret aflyst, og sagen kan nu blive udskudt i op mod yderligere halvandet år.

Hele balladen skyldtes, at en tiltalt mand i sagen ikke mødte op. På hans vegne fortalte hans forsvarer, at han var blevet syg og var i færd med at skaffe den fornødne lægeerklæring.

Det udskød i første omgang retsmødet fra tirsdag morgen til om efter frokost.

I samme ombæring blev det dog også bekendtgjort af den tiltaltes forsvarer, at han gerne vil have sin klient mentalundersøgt.

Sportsfiskere fangede i 2017 pludselig sølvlaks i Horsens Fjord, der var undsluppet fra havbruget, selvom der ikke var tilladelser til at opdrætte dem dér.
Sportsfiskere fangede i 2017 pludselig sølvlaks i Horsens Fjord, der var undsluppet fra havbruget, selvom der ikke var tilladelser til at opdrætte dem dér. Foto: TV SYD.

Udskudt igen

Da alle vendte tilbage i retssalen klokken 13 stod det klart, at den tiltalte havde en lægeerklæring. Den begærede mentalundersøgelse krævede dog endnu en personundersøgelse, påpegede dommeren.

Der er en del ventetid forbundet med at få lavet den slags undersøgelser, og sagen er derfor udskudt i et år til halvandet mere, blev det meddelt fra dommeren.

På det tidspunkt skal man tage stilling til, om den tiltalte mands sag skal adskilles fra de to tiltalte virksomheder, som han tidligere har været direktør for.

Dermed kan sagen, der begyndte helt tilbage i 2015, måske først blive afgjort i 2024.

Sagen omhandler et havbrug i Horsens Fjord, hvor der ifølge anklagerne er set stort på tilladelser, regler og love. Det har ifølge anklagemyndigheden ført til en stor forurening i fjorden og en så stor overproduktion, at der kræves 191 millioner konfiskeret.

Samtidig kræves havbrugsejeren idømt fængselsstraf. Han nægter sig skyldig.