Pres på akutafdeling: Ansatte på østjysk hospital måtte på overarbejde

Der er i denne tid et stort pres på flere hospitaler landet over, hvilket mandag fik Regionshospitalet Horsens til at aktivere beredskabsplanen.

Flere hospitaler landet over mærker et stort pres. Presset ligger navnligt på akutafdelingen.

Mandag eftermiddag blev presset på Regionshospitalet Horsens så stort, at ledelsen følte sig nødsaget til at aktivere en beredskabsplan.


TV2 ØSTJYLLAND har i timer forsøgt at få kontakt til sygehusets lægefaglige direktør, Nils Falk Bjerregaard, for at få en udtalelse om situationen. 

Kommunikationschef Mette Vestergaard Rasmussen bekræfter overfor TV2 ØSTJYLLAND, at årsagen simpelthen var, at hospitalet stod med flere patienter, end de havde plads til. 

Overarbejde og videresendelse af patienter

Beredskabsplanen blev udført ved at bede flere af de ansatte om at blive på hospitalet og fortsætte arbejdet på akutafdelingen. Derudover blev patienter henvist til andre hospitaler, så der ikke ankom flere akutpatienter på  Regionshospitalet Horsens. 

Dog blev det, der hedder 'kald 1', altså alvorlige kørsler, stadig henvist til det østjyske sygehus. 

Regionshospitalet ligger generelt højt i antallet af akutpatienter, og kommunikationschefen afviser overfor TV2 ØSTJYLLAND ikke, at det kan være nødvendigt at aktivere beredskabsplanen igen i den kommende tid. 

TV2 ØSTJYLLAND forsøger fortsat at få kontakt til Regionshospital Horsens' lægefaglige direktør.