Pilot fra tragisk flyulykke uden for livsfare

Pilot fra flyulykke er uden for livsfare. To kvinder mistede livet.

En kvinde i 30'erne og en kvinde i 40'erne mistede søndag livet i flyulykke på Fur. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Som TV2 ØSTJYLLAND mandag kunne berette, døde to kvinder fra Horsens-området søndag i forbindelse med en flyulykke på limfjordsøen Fur. 

Læs også To østjyske kvinder døde i tragisk flyulykke

I alt var fire personer - to par - ombord i propelflyet, og to mænd har siden ulykken været i kritisk tilstand på Rigshospitalet. De to mænd har begge svære brandsår og har været i koma.

Men den ene af de to, piloten, er nu uden for livsfare, skriver Horsens Folkeblad, der har været i kontakt med pilotens familien. 

Den anden mandlige overlevendes tilstand er indtil videre uvis. De to mænd ombord er begge i 40'erne.

Havarikommissionen har fjernet det nedstyrtede fly og arbejder på en rapport om flyulykken.  Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Fundet siddende på jorden

Propelflyet styrtede klokken 16 søndag af uvisse årsager ned og ramte et træ. Umiddelbart efter brød flyet i brand. 

Vidner har forklaret til politiet, at flyet pludselig trak til højre, netop som det var kommet i luften fra flyvepladsen på Fur. 

- Da politiet kommer frem til stedet, sidder de to mænd på jorden ved træerne. Vi taler kortvarigt med den ene, inden de bliver hastet på hospitalet, sagde vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Poul Vestergaard-Lau, mandag til TV2 ØSTJYLLAND.

Flystyrtet skal være det første af slagsen på pladsen, siden Fur Flyveplads åbnede for 27 år siden Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Ifølge vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau var de to døde kvinder henholdsvis 43 år og 33 år.

De to kvinder blev fundet inde i propelflyet.