To personer anholdt efter to knivrøverier

To personer er anholdt i sagen om to knivrøverier begået onsdag og torsdag i Horsens

Foto: Google Street View

Foto: Google Street View

1 af 2

Onsdag og torsdag har der været røverier i to forskellige dagligvareforretninger i Horsens. Nu er den formodede gerningsmand anholdt sammen med en anden mand.

Første røveri skete onsdag aften, hvor det var Rema 1000 på Sankt Helenes Vej, der blev ramt af røveri. Her slap gerningsmanden væk med et mindre pengebeløb efter at have truet med en cirka 40 centimeter lang kniv. Torsdag eftermiddag var det så Netto på Levysgade, der blev forvandlet til et gerningssted for røveri.

Røverens fremgangsmåde var ved torsdagens røveri meget lig det første røveri, og det fik politiet på sporet af én bestemt person.

- Der har været to røverier, hvor modus og signalement svarer overens. Gerningsmanden blev identificeret til en bestemt person fra Horsens området i løbet af dagen, fortæller Lars Grønlund.

Den formodede gerningsmand blev fundet i Horsens midtby torsdag aften – blot nogle timer efter røveriet i Netto.

En anden mand blev også anholdt og mistænkt i sagen. Nu venter et arbejde med at finde ud af, om han har hjulpet til med røveriet.

- Ved person nummer to skal vi have undersøgt, om han har en tilknytning til røveriet, og hvad det kan være, siger Lars Grønlund, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Det er endnu uvist, om man vil fremstille de anholdte i grundlovsforhør med henblik på en varetægtsfængsling.