Pernille deler hjerteskærende oplevelse: - Folk gik bare forbi

Pernille Rasmussen fra Horsens har i et facebookopslag opfordret flere til at hjælpe fremmede, hvis de har problemer.

- Jeg undskylder for mit opslag og nok også mit franske, men skal lige ud med det.

Sådan indleder Pernille Rasmussen et opslag i facebookgruppen "Horsens". Her fortæller hun om en oplevelse, hun havde torsdag eftermiddag. 

Pernille Rasmussen gik ved Ribersgade i Horsens, da hun fik øje på en ældre kvinde i kørestol længere fremme.

Pernille Rasmussen
quote
Det kræver ikke ret meget at hjælpe andre, men det betyder alverdens for dem, man hjælper
Pernille Rasmussen

På grund af voldsom blæst tabte kvinden i kørestolen alle sine indkøbsvarer, som hun kæmpede med at samle op igen. Pernille Rasmussen bevægede sig hen imod damen, mens hun så mindst fem personer gå forbi uden at hjælpe.

- Hun skulle bare hjælpes over en kantsten og rundt om hjørnet, og så var hun faktisk hjemme. Men folk gik bare forbi hende, og det blev jeg rigtig ked af at se, forklarer Pernille Rasmussen.

Næstekærligheden er væk

Udover at dele sin oplevelse havde Pernille Rasmussen også et mål med at fortælle historien på Facebook. 

- Mit budskab er, at vi skal hjælpe hinanden, så godt vi kan. Jeg ville ønske, at folk var mere hjælpsomme, og det er uanset, om det er unge eller gamle, siger hun.

Hun frygter, at danskerne er ved at blive for dårlige til generelt at hjælpe hinanden i samfundet. 

- Jeg føler, at næstekærligheden er forsvundet. Men jeg ved ikke, om det er, fordi jeg er opvokset med, at man skal hjælpe, hvor man kan. For jeg ved, hvordan det er at mangle hjælp selv, siger Pernille Rasmussen.

Positiv respons

Opslaget har i skrivende stund fået over 700 reaktioner og mere end 100 kommentarer. Og langt størstedelen af kommentarsporet er fyldt med personer, der roser Pernille Rasmussen for at hjælpe den ældre dame.

- Jeg er meget positivt overrasket over, at folk reagerer sådan, jeg havde ikke regnet med at så mange ville skrive, siger Pernille Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun håber, at hendes opslag kan være med til at få folk til at gribe ind, hvis de oplever nogen, der mangler hjælp. Ligegyldig om det drejer sig om en lille eller stor ting. 

- Det kræver ikke ret meget at hjælpe andre, men det betyder alverden for dem, man hjælper.