På jagt efter arbejdskraft

Elever for Møllevangskolen i Ry prøvede onsdag deres praktiske evner af på Vagn Pedersens Maskinfabrik i Horsens

02:13

1 af 2

Vagn Pedersens Maskinfabrik i Horsens er sammen med andre virksomheder over hele landet på jagt efter fremtidens arbejdskraft.

Derfor har de inviteret skoleelever på besøg på maskinfabrikken, så de selv kan få lov til at prøve kræfter med erhvervet.

Formålet med invitationen er, at de unge skal få øjnene op for erhvervsuddannelserne som et alternativ til gymnasiet.

Indblik i moderne virksomhed

- I dag har vi indtrykket af, at man unge mennesker ikke ved nok om, hvad der foregår ude på virksomhederne til daglig, så derfor synes vi, at det er rigtig godt, at vi kan fortælle dem, hvad man laver i en moderne virksomhed, siger direktør Lars Ravn Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skoleelever fra Mølleskolen i Ry fik derfor onsdag muligheden for at opleve et erhverv, som man ikke bare kan læse sig til, men hvor man skal bruge både hjernen og hænderne.

Overraskede elever

- Jeg har ikke vidst særlig meget om det her, men så kom vi herud, og så har man ligesom få et helt andet indtryk af arbejdet, siger Wazma Akbari fra 8.E på Mølleskolen i Ry.

- Først fremmest, at det slet ikke er så stort et drengearbejde, som man lige skulle have troet. Der er meget pillearbejde, og meget computer og maskiner og så videre, som alle kan finde ud af. Det er meget kreativt, og så får man lov til at prøve lidt af hvert, fortsætter hun.

Eleverne fik lov til at prøve håndværket, da de var med til at dreje lysestager, og så havde de også muligheden for at få en snak med nogle af virksomhedens lærlinge.

Også Daniel Stubkjær Christensen fra Møllevangskolen var også positivt overrasket.

- Jeg havde overhovedet ikke forestillet mig, at det ville være sådan her, så det er mega fedt også at komme herud og kigge, siger Daniel Stubkjær Christensen fra Møllevangskolen.

Se hele indslaget fra elevernes besøg på maskinfabrikken i videoen øverst på siden.