Overvægtige gravide får hjælp

Gravide skal smide kiloene med sundere livsstil

Højgravide Cecilie Hollesen er overbevist om, at vægtstopkurset, vil give hende en sundere livsstil - også når hun har født. Foto: Horsens Kommune/Per Algreen

Gravide kvinder, der bærer rundt på for mange kilo og har et ønske om at tabe sig, skal have hjælp. Det mener Sundhedsplejen i Horsens Kommune.

Derfor får kvinder med et BMI over 30 nu tilbud om et særligt vægtstopkursus, der skal få dem til at leve lidt sundere ved at motionere mere og spise mad med færre kalorier.
 
- Vi ved jo, at overvægt udgør en særlig risiko for gravide. De kan få svangerskabsforgiftning, graviditetssukkersyge m.m. Så det er ekstra vigtigt, at de får masser af motion og sund kost både under graviditeten, og når de har født, fortæller Renata Sloth Carlsen, der er ledende sundhedsplejerske i Horsens Kommune i en pressemeddelelse.
 
I løbet af kurset laver kvinderne blandt andet sund mad, og de træner med en fysioterapeut. Der er otte deltagere på hvert hold, men for øjeblikket er der ledige pladser.

Kurset, der er led i projektet ?En god start sammen?, omfatter seks seancer à 2 ½ time under graviditeten og en seance efter fødslen.