Østjysk landsholdsspiller fylder millioner i barndomsklubbens kasse

FIFAs transferregler betyder, at den østjyske serieklub Lund IF har nydt godt af Simon Kjærs internationale succes

01:08

VIDEO: Som helt ung spillede Simon Kjær i Lund IF, der ligger lidt uden for Horsens. Video: Privat / Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Lige nu render landsholdsanfører Simon Kjær rundt i Rusland og triller bold med resten af de danske drenge.

Men rejsen mod VM har været lang, og for Simon Kjær startede den i en lille provinsklub lidt uden for Horsens. Og Lund IF, som anførerens barndomsklub hedder, har nydt rigtig godt af, at de var med til at opfostre en verdensstjerne.

Læs også Sankthansbål aflyst: Forbud mod afbrænding i flere kommuner

- Han har haft kæmpe betydning for klubbens økonomi. Med de penge vi har nu, kan vi tilbyde nogle faciliteter, som vi ellers ikke havde kunnet, siger klubbens formand, Jan Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har haft kæmpe betydning for klubbens økonomi.

Jan Rasmussen, formand, Lund IF

Pengene er kommet i kassen på grund af det internationale fodboldforbunds (FIFAs) regler om, at en spillers tidligere klubber får en del af transfersummen, når spilleren bliver solgt.

Siden tiden i Lund IF har Simon Kjær blandt andet spillet i Palermo, Wolfsburg, Lille, Fernebahce og Sevilla. 

Kjær-penge betyder meget for klubben

Da Simon Kjær efterhånden er blevet købt og solgt en del gange, har det betydet at den lille klub har fået omkring tre millioner kroner i kassen – og det er rigtig mange penge for en klub, der har en årlig omsætning på ca. 700.000 kroner.

- Vi har fået bygget en fantastisk arena til vores ungdomsspilere. Uden Simon Kjær-pengene havde det ikke været en mulighed.

Læs også Skanderborg skal have et nyt kulturelt kraftcenter

Pengene er ikke brugt op endnu, og formanden har planer om at bygge flere faciliteter, så der måske kan blive skabt en ny Simon Kjær i fremtiden. 

- Vi vil gerne have bygget en 11-mands kunstgræsbane, så vi kan bruge vores faciliteter hele året, siger Jan Rasmussen. 

En del af Simon Kjær-pengene er gået til en flot multibane.

Ikke kun pengene der tæller

Selvom de mange millioner gør godt i Lund IFs klubkasse, understreger formanden, at de ikke kun er glade for Simon Kjær på grund af pengene. 

- Det vigtigste er måske, at de unge spillere kan se op til ham, og at vi kan snakke om, at han har spillet her, hvor de spiller – og se, hvad han har bragt det til.

Han bruger derfor heller ikke tiden på at håbe på, at Simon Kjær skifter klub igen. 

- Det skal være for Simons skyld, men vi tager selvfølgelig gerne imod, hvis der kommer flere transferpenge. Men det skal være for Simon skyld.

Simon Kjær er en yderst populær mand i barndomsklubben Lund IF, og klubbens nye ungdomsspillere iklæder sig glædeligt landsholdstrøjer med Kjær på ryggen. 

Var god som lille

Selvom Simon Kjær kun spillede i Lund frem til han var cirka 12 år, husker de ham stadig i den lille klub.

- Allerede da han var lille, kunne man mærke, at han var god til at konkurrere og et rigtigt konkurrencemenneske. Han var hurtigt en af dem, der var allerbedst til at spille fodbold, siger Søren Callesen, der spillede på hold med Simon Kjær dengang og stadig spiller i Lund IF. 

00:56

VIDEO: Søren Callesen spillede på hold med landsholdets anfører Simon Kjær, da vi var ungdomsspillere i Lund IF ved Horsens. Siden er deres karrierer gået i vidt forskellige retninger.

Luk video

Søren Callesen fortæller, at det ikke kun var Simon, der jagtede drømmen om at blive professionel. 

Han spillede fodbold altid og det med skolen, det var ikke lige det, han gik mest op i.

Jørn Nielsen, kampfordeler, Lund IF. 

- Jeg gik også og drømte sammen med alle de andre drenge om at blive professionel og komme ud i Europa, men det blev Simon, der tog turen, og det har han klaret godt, siger han. 

Klubbens kampfordeler, Jørn Nielsen, kan også stadig huske Simon Kjær. 

- Han spillede fodbold altid og det med skolen, det var ikke lige det, han gik mest op i. Det var fodbold, fodbold og fodbold.  

Med sine 29 år har Simon Kjær stadig en del gode fodbold-år i sig, og skulle han endnu engang blive solgt, ryger der altså igen en pæn portion penge til den lille klub ved Horsens. 

03:20

VIDEO: Formanden i Lund IF fortæller i dette indslag om, hvor stor en betydning Simon Kjær har for klubben. 

Luk video