Østjysk hospital udvider med knap 11.000 kvadratmeter

Et nyt hospitalsbyggeri på 10.900 kvadratmeter står nu klar i Horsens. Det skal i fremtiden sikre byen store nok rammer til at rumme borgere og patienter på bedst mulig måde

Således ser udvidelsen 'Nye Nord' ud. Foto: Regionshospitalet Horsens

Fem nye operationsstuer, en intensivafdeling, en opvågningsafdeling og to nye sengeetager udelukkende med en-sengs stuer. I alt knap 11.000 kvadratmeter nyt hospitalsbyggeri.

Det er de faciliteter, som Regionhospitalet i Horsens i dag indvier. Nye Nord er navnet, og det forventes at stå klar til at tage imod patienter til foråret.

Læs også Eva blev slæbt hen ad jorden - og mistede 'byens bedste'

- Det er en tiltrængt udvidelse af vores areal, da vi allerede i dag har pladsproblemer samtidig med, at vi ser ind i en befolkningstilvækst. Så det kommer til at betyde, at vi får langt bedre forhold for patienterne, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen til TV2 ØSTJYLLAND.

00:45

VIDEO: Projektchef Bjarne Lauridsen giver en lille rundvisning i det nye byggeri. 

Luk video

Både en fordel for patienten og personalet

Og det er ikke bare en lille udvidelse, som hospitalet har gennemgået. De 10.900 kvadratmeter svarer til en næsten 20-procent-udvidelse af hospitalets areal, fortæller Lisbeth Holsteen Jessen.

Blandt nyskabelserne i Nye Nord er blandt andet det nye afsnit 'Operation og Opvågning', som bygger på samme-dags-kirurgi. Det vil sige, at patienter, som skal have foretaget et større kirurgisk indgreb, fremover kan møde direkte ind i afsnittet og gå derfra igen samme dag.

Det giver mindre ventetid, og patienten kan komme hurtigere hjem.

Lisbeth Holsteen Jessen, hospitalsdirektør, Regionshospitalet Horsens 

Det er ifølge Lisbeth Holsteen Jessen både en fordel for patienten og personalet.

- Fagpersonlet bliver samlet omkring patienten, så de ikke skal flyttes rundt. Det giver mindre ventetid, og patienten kan komme hurtigere hjem. Samtidig giver det personalet mulighed for at have en bedre dialog med patienten og hinanden, forklarer hun.

'Nye Nord' er navnet på det nye byggeri. Foto: Regionshospitalet Horsens

Vigtigt at udvikle områdets sundhedstilbud 

Hospitalets optageområde dækker på nuværende tidspunkt Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner. Det er derfor - ifølge borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) - en rigtig god investering med udbyggelsen. 

 - Vi er et optageområde, som rækker langt. Derfor er jeg meget tilfreds med, at man udvikler og investerer i at levere et godt sundhedstilbud til endnu flere borgere, siger han.

Vi er et optageområde, som rækker langt. Derfor er jeg meget tilfreds med, at man udvikler og investerer i at levere et godt sundhedstilbud til endnu flere borgere.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens Kommune 

Det giver, ifølge Peter Sørensen, nemlig bedre rammer for både borgere og medarbejdere, som bor i området.

- Det er jo også en stor arbejdsplads i Horsens, siger han. 

En del af et større renoveringsprojekt

Nye Nord er det største af en række bygge- og moderniseringsprojekter, som frem mod 2025 skal føre Regionshospitalet i Horsens op til nutidige standarder.

Når Nord forhåbentlig er i fuld drift til foråret, så kan renoveringen af hospitalets højhus og anden udvidelsesfase af Akutafdelingen gå i gang.

Læs også Smukfest slår rekord igen: Billetter udsolgt på 65 minutter

- Med Nye Nord tager vi et stort skridt i retning af et fremtidssikret akuthospital med alle moderne faciliteter til udredning og behandling af både akutte og planlagte patienter, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

01:24

VIDEO: Hør borgmesteren og hospitalsdirektøren fortælle om den nye bygning. 

Luk video