Østjyde vinder Danmark Rundt

22-årige Michael Valgren slog favoritter

Foto: Lars Ronbog

Post Danmark Rundt endte som en stor triumf for Tinkoff-Saxos Michael Valgren fra Horsens, da etapeløbet sluttede søndag eftermiddag på Frederiksberg Allé.

22-årige Valgren, der tidligere på året blev dansk mester, tog helt overraskende den samlede sejr foran holdkammeraten Manuele Boaro. Sidste etape blev vundet af Nicola Boem fra cykelholdet Bardiana.

Den unge horsensianer kom efter 90 af søndagens 175 kilometer fra Kalundborg mod København med i et udbrud med deltagelse af 13 ryttere.

Til trods for en punktering 25 kilometer før mål fik Valgren kørt sig op tilbage i udbrydergruppen, hvor han længe kæmpede med Lars Bak (Lotto-Belisol) om etapesejren. Bak forsøgte flere gange at rykke, men han kunne ikke slippe fri.

Valgren var før etapen hele 27 sekunder efter italienske Manuele Boaro på sjettepladsen, og det var ventet, at Boaro og Alexey Lutsenko (Astana) skulle kæmpe om førstepladsen i klassementet på Frederiksberg.

Hverken Boaro eller Lutsenko havde dog taget højde for, at dagens udbrud kunne holde hele vejen til målstregen. Men det gjorde det, og så var begge ude af spillet om den samlede sejr.