Østjysk guldhåb ligger på førstepladsen ved OL

Den 30-årige sejler Anne Marie Rindom fra Horsens lægger sig i spidsen af medaljeræset i Tokyo.

Et af Danmarks helt store medaljehåb ved OL i Tokyo har nu indtaget en samlet førsteplads i sejldisciplinen Laser Radial. 

Anne Marie Rindom fra Horsens fik bronze ved OL i Rio og håbet er, at hun også denne gang tager guld med hjem fra olympiaden. 

- Der er højt humør, men jeg prøver ikke at lade mig påvirke mig alt for meget af resultaterne. Det er som at køre i en rutsjebane at være i gang over ni dage, hvis man hele tiden er påvirket af, hvordan det går, siger hun til Ritzau. 

Efter seks indledende sejladser ligger den 30-årige østjyske sejler nummer et, forud for yderligere fire sejladser og en finale. 

Tirsdagens sejladser er overstået og onsdag skal Laser Radial bådene ikke sejle. 

- Jeg kan alligevel ikke lade være med at smile over at gå ind til en hviledag og føre stævnet, siger Anne Marie Rindom.

Peter Bjerremand spår gode chancer for medaljer til Anne Marie Rindom, som han mener, er særdeles velforberedt.
Peter Bjerremand spår gode chancer for medaljer til Anne Marie Rindom, som han mener, er særdeles velforberedt. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Supersejler

I Horsens Sejlklub, hvor Anne Marie Rindom har sejlet, siden hun var 7 år gammel, følger de hendes sejladser tæt. 

- Hun er vores supersejler her i Horsens Sejlklub, sagde Peter Bjerremand, formand for Horsens Sejlklub til TV2 ØSTJYLLAND, da OL begyndte.

Efter tirsdagens sejladser har Anne Marie Rindom et forspring på 12 point ned til sin nærmeste forfølger, som er en svensk sejler. Men selvom konkurrencen er hård, er de i Horsens overbeviste om, at Anne Marie Rindom har en god chance. 

- Det er et enormt pres, og det er et enormt hårdt felt, men der er ingen tvivl om, at Anne Marie er velforberedt, siger Peter Bjerremand.