Nye plejefamilier til 20 børn på venteliste

Tyve børn i Horsens Kommune står på venteliste til at komme i aflastning. Efter en messe på rådhuset ser det ud til, at nye familier er kommet på banen

Horsens kommune mangler aflastnings- og plejefamilier til tyve børn. Men efter en messe har kommunen fået kontakt med 23 potentielle plejefamilier. Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Det gav pote, da Horsens Kommune for nylig afholdt messe på rådhuset for at finde ny aflastnings- og plejefamilier.

Kommunen mangler nemlig aflastningsfamilier til 20 børn, der har brug for en god familie at være i en gang imellem.

Resultatet efter messen er, at kommunens familiekonsulenter fik kontakt med 23 potentielle plejefamilier. Og blandt de interesserede var en del yngre familier.

03:09

Birgitte Eskildsen var mødt op til messe på rådhuset i Horsens Kommune for tre år siden. Siden er hun blevet både aflastnings- og plejemor.- Det er et fantastisk arbejde, der giver utrolig mange livsbekræftende oplevelser, siger Birgitte Eskildsen. Se hele indslaget her:

Luk video

- Vi er glade for, at lidt yngre par melder sig på banen. Det betyder nemlig, at vores dygtige og mere erfarne plejefamilier har nogen at give deres store erfaring videre til, fortæller Hanne Boisen, der er leder af Familieplejen på Horsens Kommunes hjemmeside.

Læs også Voksede op som plejebarn: 'Mors lille dreng' har haft enorm betydning

Mangler aflastningsfamilier

I øjeblikket er der 135 plejefamilier på fuld tid i Horsens Kommune og cirka 35 aflastningefamilier.

Læs også Kenneths mor kørte i Bilka og kom hjem seks dage senere

Det er især nye aflastningsfamilier, som kommunen har været på jagt efter. Aflastningsbørn har man kun en gang imellem. Det kan variere fra hver tredje weekend til 12 dage om måneden.

Før man kan blive aflastnings- eller plejefamilie gennemgår familierne en forundersøgelse og tager en grunduddannelse.