Nye boliger og en restaurant på vej i Horsens midtby

Horsens er i rivende udvikling - nu er der også nye boliger og en restaurant på vej i midtbyen.

Borgerne i Horsens kan se frem til at få omkring 50 nye boliger og en Bone's restaurant i midtbyen.

De nye boliger og restauranten får beliggenhed på Emilie Plads, fem minutters gang fra Horsens Bytorv.

Det oplyser pensionsselskabet PFA, der står bag nybyggeriet, til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Vi vil gerne investere i vækstbyer udenfor København og Aarhus, og Horsens er en af de stærkeste vækstbyer i Jylland. 

Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA

Helt præcist vil der blive bygget en etageejendom med 48 boliger på mellem 90 og 105 kvadratmeter, hvor Bone's restauranten vil ligge i stueetagen.

Byggeriet anslås til at have en værdi af 126 millioner kroner.

- Vi vil gerne investere i vækstbyer udenfor København og Aarhus. Det gælder byer med god demografi og infrastruktur og sunde erhvervs- og kulturliv, og Horsens er en af de stærkeste vækstbyer i Jylland, siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er lidt en smagssag, om man kan lide Bone's restauranter eller ej, men vi synes, det er et udmærket koncept, og det er et meget familievenligt sted.

De seneste 10 år har der været en befolkningstilvækst på lige over 11 procent i Horsens. Det er en af de højeste vækstprocenter uden for hovedstaden og Aarhus.

- Det er en gammel industriby, men nu har man fået skabt noget, der er attraktivt for folk i oplandet. Det får en selvforstærkende effekt, når en by får en vis størrelse. Det gør, at flere flytter til, at byen er attraktivt for erhvervslivet, og så lægger man måske en arbejdsplads der, siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn til TV2 ØSTJYLLAND.

Horsens er Østjyllands tredjestørste by, og der bor nu 89.000 i kommunen.

Michael Bruhn fra PFA beskriver de nye boliger på Emilie Plads som langtidsholdbare og senior- og handicapvenlige. Det forventes, at huslejen på de nye boliger kommer til at ligge mellem 8500 og 10.000 kroner om måneden.

De første beboere ventes at kunne flytte ind i første kvartal 2020. 

Horsens Kommune har allerede sat gang i storstilet plan for midtbyen. Det betyder blandt andet, at VIA University College skal have nye campusfaciliteter, Kvickly-grunden skal udvikles, og at det, der nu er et rådhus, skal laves om til et butiks- og oplevelsescenter.

Ifølge kommunen har eksperter vurderet, at udviklingen af midtbyen kan hente en øget omsætning på over 400 millioner kroner til kommunen.

Her fortæller borgmester i Horsens Peter Sørensen om planerne for midtbyen.