Ny stormflod på vej: Gå ikke for tæt på havnekajen

2019 starter hårdt ud for borgere, der bor tæt på fjordene landet over. Horsens Fjord forventes endnu en gang at stige knap halvanden meter i nat

Sådan så det ud i Horsens for under en uge siden, og nu er endnu en stormflod på vej. Foto: Morten Pape - Ritzau Scanpix

Kun en uge efter den seneste stormflod skal østjyder med bolig i nærheden af vandet være på vagt.

Blandt andet langs Horsens Fjord skal man passe på. Her forventer DMI, at vandstanden stiger omkring 130 centimeter natten til onsdag.

Læs også Ny stormflod kan ramme Danmark - Østjylland er også udsat

- Det er selvfølgelig ret meget over, hvad man normalt ser i området. De lokaler beredskaber har styr på, om man for eksempel skal forbi dem og hente sandsække, siger Marianne Patzer, der er stormflodsvagt hos DMI.

Jeg ville tage kontakt ved mit lokale beredskab og høre, om man kan forvente problemer, hvis man bor i nærheden.

Marianne Patzer, Stormflodsvagt, DMI

Et kraftigt lavtryk er skyld i stormfloden, og man skal altså være forsigtig, hvis man er i nærheden af udsatte steder som eksempelvis fjorden i Horsens.

- Hvis vandet er så højt, at det er i nærheden af havnekajen, så kan det være svært at se, hvor havnekajen starter. Jeg ville nok ikke gå tæt på, siger stormflodsvagten til TV2 ØSTJYLLAND.

Kanter kan være svære at se under vandet, og derfor skal man passe på med at gå for tæt på havnekajen, hvis den er oversvømmet. Foto: Morten Pape - Ritzau Scanpix

DMI videregiver løbende prognoser og information til beredskaberne i de udsatte områder, som ud fra dette træffer de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Hvis man er bange for ikke at få lukket et øje, fordi man bekymrer sig for, om kælderen bliver oversvømmet, er der dog måder at få ro på nerverne.

- Jeg ville tage kontakt ved mit lokale beredskab og høre, om man kan forvente problemer, hvis man bor i nærheden. Så er man sikker, siger Marianne Patzer.

Læs også Tirsdagens storm testede Anholts nye kystsikring

DMI forventer ikke, at vandstandene i Horsens stiger helt så meget som i sidste uge, men opfordrer alligevel til, at man er forsigtig omkring havnen.