Ny stormflod kan ramme Danmark - Østjylland er også udsat

Kun en uge efter forrige stormflod kan en del af de danske kyster igen blive ramt. Horsens Fjord er blandt de udsatte

Der er risiko for forhøjet vandstand eller stormflod ved i Horsens Fjord natten til onsdag og onsdag morgen. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Ligesom det var tilfældet i forbindelse med stormfloden den 2. januar, så er det kraftig vind fra nord og nordøst, som nu igen forventer at give høje vandstande natten til onsdag flere steder i landet.

I Horsens forventer man, at vandstanden kommer op på omkring 1,15 meter, når den er højest.

Thyge Rasmussen, vagtchef, DMI 

Det gælder også i Østjylland, hvor Horsens Fjord er udsat.

- I Horsens forventer man, at vandstanden kommer op på omkring 1,15 meter, når den er højest. Det vil muligvis kunne give oversvømmelser afhængigt af kystsikringen, fortæller Thyge Rasmussen, der er vagtchef hos DMI, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Det nye år begynder stormfuldt og med forhøjet vandstand

Mildere end sidst 

Vinden bliver dog ikke nær så kraftig som sidst, hvor det kulminerede med regulær storm fire steder i landet, herunder Østjylland. Onsdag morgen vil det kunne blæse med op til stormende kuling fra nord, men det er nok til at få vandet til at stige.

Ud over Østjylland vil især kysten langs Nordfyn, Odense Fjord, dele af Storebælt, omkring Svendborg samt videre mod øst til Smålandsfarvandet have risiko for at blive ramt af endnu en stormflod natten til onsdag og onsdag morgen.

Læs også Tirsdagens storm testede Anholts nye kystsikring

Selvom der er usikkerhed forbundet med de maksimale vandstande, er det sandsynligt, at vandstanden vil kunne nå omkring 1,5 meter eller lidt over i Odense Fjord. Langs de andre ovennævnte kyststrækninger vil vandstanden kunne stige mellem 1,2 og 1,5 meter.