Ny ringvej åbner to måneder før tid

Fredag den 18. august åbner Ringvej Syd i Horsens. Det er to måneder før planen. Allerede nu kan vejen bruges af motionister

Ringvej Syd anlægges mellem Vejlevej og Bjerrevej i Horsens. Foto: Horsens Kommune

Her ses den nye ringvej under anlægsarbejdet tilbage i december sidste år - før asfalten kom på.

De første cyklister er allerede begyndt at boltre sig på den nylagte asfalt. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

1 af 3

Arbejdet med at anlægge Ringvej Syd mellem Vejlevej og Bjerrevej er gået så godt og hurtigt, at den tre kilometer lange strækning åbner to måneder før tid.

Jens Heslop, der er direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune, glæder sig over muligheden for at tage vejen i brug tidligere end ventet.

Læs også Tirsdag begynder udvidelsen af den østjyske motorvej

- Jord- og asfaltarbejdet er skredet rigtig hurtigt frem, og vores entreprenør er langt foran tidsplanen. Det er derfor, vi er klar til at åbne vejen to måneder før tid. Det er et udtryk for et godt samarbejde mellem de forskellige aktører, der har været involveret i arbejdet, og det kan man kun være stolt af, siger han i en pressemeddelelse.  

Åben for cyklister

Vejen åbner fredag den 18. august, men allerede nu må man gerne løbe, cykle, rulleskøjte eller gå en tur på strækningen.

Jens Heslop minder folk om, at de skal huske at se sig for, da der stadig arbejdes på vejen. 

Læs også Forskere jubler over nye oplysninger om Tollundmanden

- Selv om asfalten er lagt, kan vi ikke åbne vejen for biler, før der er installeret trafiklys, opsat skilte, malet streger og sat belysning op, så trafiksikkerheden er i orden. Det bruger vi sommerferien på at få på plads. Men helt ny asfalt indbyder jo til rulleskøjteløb og en cykeltur, siger Jens Heslop

Ringvej Syd skal især aflaste trafikken på Strandkærvej, Bankagervej og Vejlevej nord for Vestvejen samt skabe en god forbindelse til motorvej E45.