Ny panoramasti åbnet med børneløb

En spritny panoramasti på præcis én kilometer er nu indviet i Horsens.

00:31

Der var fart over feltet, da børnene indviede den nye panoramasti.

Hvis nytårsforsættet lyder på mere frisk luft og motion, bliver der mulighed for netop det i nye, flotte omgivelser i Horsens. Søndag åbnede ”Tusindmeterstien” nemlig, og det giver et godt incitament til at komme ud og få rørt stængerne.

Stien inviterer jo til liv, aktivitet og gåture – og det passer jo meget godt her i januar, hvor mange tænker lidt ekstra på sundheden.

Astrid Søes Poulsen, direktør, Fængslet

Stien er præcis én kilometer lang og går rundt om Fængslet. Her har man mulighed for at se hele Fængslet fra alle vinkler, samtidig med at man kan nyde udsigten over byen.

Læs også Fængslet åbner kælderen for publikum - nu kan du besøge 'Helvede'

- Der vil være udsigtspunkter undervejs, hvor man blandt andet kan få et flot vue over Nørrestrand på sin tur rundt, siger direktør for Fængslet, Astrid Søes Poulsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Masser af børn og forældre var mødt op for at indvie stien.

Fakta om den nye sti

  • Stien er præcis tusind meter lang og går hele vejen rundt om Fængslet
  • Tusindmeterstien er en del af projektet Den Grønne Ring, der har til formål at åbne Fængslet endnu mere op for hele byen med det rekreative område omkring bygningen 
  • Der er afmærkninger på stien for hver 100 meter
  • Langs østsiden af stien bliver der plantet buskads
  • Der vil senere komme belysning ved stien
  • På sigt kommer der langs ruten storytelling i form af små historier og facts om stedet
  • Stien går blandt andet forbi Fængslet's nye legeplads

​​​​​Kilde: Fængslet

Vil åbne området op

Den nye sti åbnede officielt søndag. Her havde Fængslet i samarbejde med den lokale løbeklub, Atlética, arrangeret et børneløb for alle børn til og med 13 år.

- Stien inviterer jo til liv, aktivitet og gåture – og det passer jo meget godt her i januar, hvor mange tænker lidt ekstra på sundheden, siger Astrid Søes Poulsen.

Det skal være et dejligt sted at opholde sig både inden døre og udenfor.

Astrid Søes Poulsen, direktør, Fængslet

Stien er anlagt i samarbejde med Horsens Kommune. Ligesom det øvrige område omkring Fængslet bliver stien gratis at besøge for offentligheden.

- Fængslet har ændret sig til en stor kulturinstitution med store og små arrangementer, men vi har jo rent faktisk også en bypark rundt omkring, som vi kalder Den Grønne Ring, siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

I december åbnede Fængslets nye legeplads, som ligger ved siden af den Tusindmeterstien. Foto: Fængslet

Fængslet har de seneste par år arbejdet på at åbne området omkring det gamle statsfængsel mere op for offentligheden, og Tusindmeterstien er det seneste skud på stammen i den plan.

Læs også 70 år siden i dag: Flugtkonge gravede sig ud af fængsel med stoppenål

- Vi vil gerne skabe en park og et rekreativt område, som kan bruges af alle, der kommer forbi Fængslet. Det skal være et dejligt sted at opholde sig både inden døre og udenfor, siger direktør Astrid Søes Poulsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Tusindmeterstien går hele vejen rundt om Fængslet.

- Alle os, der har boet her i mange år, har af gode grunde ikke haft adgang til at komme herind tidligere, fordi det var et fængsel. Men nu vil vi gerne vise, at det er ok at bruge de grønne arealer, som man har lyst til, siger borgmester Peter Sørensen.

01:38

VIDEO: Traditionen tro traskede en flok gæs gennem Fængslet i Horsens i forbindelse med julemarkedet. Videoen er fra 25. november 2019. Video: Palle Hansen

Luk video