Ny motorvejstilslutning skal gøre livet lettere for horsensianerne

En ny motorvejstilslutning ved Horsens bliver tidligere færdig end forventet

Den var oprindeligt meningen, at motorvejstilslutningen Horsens C nord for Hatting skulle åbne til efteråret.

Om fem uger vil færre horsensianerne holde i kø, når de skal til eller fra E45.

Sådan lyder meldingen fra Horsens-borgmester Peter Sørensen (S).

Motorvejstilslutningen Horsens C nord for Hatting åbner nemlig tidligere end forventet. Tirsdag den 26. juni bliver afspærringerne fjernet, og ramperne bliver officielt indviet.

Det nye anlæg vil aflaste både Silkeborgvej og afkørsel syd, og dermed spare både borgere og erhvervslivet tid, lyder fra borgmesteren.

Læs også GLS pakker nye jobs ud i Horsens: - Der er gang i kedlerne

Han vurderer også, at den direkte adgang til motorvejen vil gøre Hatting og den vestlige del af Horsens mere attraktive for både huskøbere og erhvervsliv 

Den oprindelige tidsplan lød på, at tilslutningsanlægget ville være færdigt til efteråret, men arbejdet er gået så gnidningsfrit, at motorvejstilslutningen nu kan åbne væsentligt tidligere.

- Næste skridt bliver så en afkørsel mere ved Horsens Nord omkring Gedved, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Der er ingen tvivl om, at den nye motorvejstilslutning både vil komme borgere og erhvervslivet til gavn, lyder det borgmester i Horsens Peter Sørensen (S). Foto: Erling Schultz, TV SYD

En direkte forbindelse

Vejdirektoratet mener, at det nye tilslutningsanlæg og forbindelsesvejen vil forbedre infrastrukturen i området.

- Arbejdet er forløbet planmæssigt, men selvfølgelig er det ikke helt ukompliceret f.eks. at etablere en ny bro over en meget trafikeret motorvej, siger projektleder fra Vejdirektoratet, Peter Sveistrup Kristensen.

Læs også Fra på mandag bliver trafikken vendt på hovedet i Horsens

Ved selve tilslutningen mangler der endnu nogle afsluttende arbejder på blandt andet broen, belysning, skiltning og afstribning, som skal gøres færdigt i løbet af de næste uger inden åbningsdagen.

Den officielle åbning kommer til at foregå tirsdag den 26. juni mellem klokken 11 og 13 på p-pladsen mellem Rugballevej og Ny Hattingvej. Alle er velkomne til at deltage.