Ny hjemmeside skal gøre det nemmere for virksomheder at dele ansatte

Christian Skriver fra Horsens har lavet en hjemmeside, der skal gøre det nemmere for håndværkervirksomheder at søge arbejdskraft og leje ansatte ud.

Manden bag den nye hjemmeside har et gartnerfirma, men alle håndværksvirksomheder kan bruge portalen. Genrebillede. Foto: Coloubox

Christian Skriver fra Horsens har et anlægsgartnerfirma, og hans behov for arbejdskraft svinger i løbet af året. På nogle tidspunkter har han brug for folk, og på andre tidspunkter har firmaet knap så travlt.

Han har nu lavet en løsning, der kan gavne hans eget firma og også andre håndværkervirksomheder.

Christian Skriver siger, at hjemmesiden skal være med til at skabe balance og fællesskab, så virksomhederne står stærkere i de perioder, der går op og ned. Foto: Privatfoto

Han har lavet hjemmesiden arbejdsbasen.dk, hvor håndværkerfirmaer kan melde ind, hvis de mangler folk eller har en ekstra mand i overskud i en periode, som de gerne vil leje ud.

Læs også Bus opslugt i flammer: Passagerer måtte evakueres

- Jeg har mange gange i løbet af en sæson godt kunne bruge en ekstra mand, men det har været svært at finde én. Og nogle uger stod jeg med en mand i overskud, og da syntes jeg, det kunne være fedt, hvis der fandtes et netværk, hvor vi kan hjælpe hinanden med at lukke hullerne som erhvervsdrivende, siger Christian Skriver til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er sådan et netværk, han selv har lavet nu – forhåbentlig til gavn for sin egen og andre virksomheders økonomi.

Det skaber balance og fællesskab, så vi står stærkere i de perioder, der går op og ned.

Christian Skriver, stifter, Arbejdsbasen.dk

- Det handler i sidste ende om at skabe en bedre bundlinje, siger han.

Byggeriformand: God idé

Dansk Byggeris formand i Østjylland, Michael Ancher, ser positivt på Christian Skrivers ide.

Det er en god idé, og jeg synes bare, at han skal fortsætte med den.

Michael Ancher, formand, Dansk Byggeri, Østjylland

- Alle nye tiltag, de må være en fordel. Det er en god idé, og jeg synes bare, at han skal fortsætte med den, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge ham sker det jævnligt, at også firmaer i byggebranchen får en eller to mand i overskud. Normalt finder de dog en løsning, og han ved ikke, hvor mange hjemmesiden vil gavne, men han opfordrer Christian Skriver til at klø på med projektet.

Læs også Firma risikerer at skulle fyre ansatte - hjælp på vej fra kommunerne

Det er indtil videre også Christian Skrivers plan.

Hjemmesiden blev lanceret i februar i år, og siden har over 400 virksomheder meldt sig til. Det er både enkeltmandsvirksomheder og større entreprenørvirksomheder, og de kommer helt fra fra Skagen til Tønder. På sigt håber han, at virksomheder i hele landet vil bruge portalen.

Læs også Ni punkter, hvor coronakrisen kan få betydning for din privatøkonomi

- Det er et unikt netværk, der giver håndværkere mulighed for at byde ind på projekter, hvor de måske ikke selv har alle kompetencerne internt, men hvor de kan finde dem gennem Arbejdsbasen.dk. Det skaber balance og fællesskab, så vi står stærkere i de perioder, der går op og ned, udtaler Christian Skriver.