Ny begravelses-plads åbnet: Bliv stedt til hvile i skoven

Mandag åbnede en begravelsesplads ved Horsens til dem, der ønsker en sidste hvileplads i naturen frem for på kirkegården

00:46

Det er ikke alle, der ønsker den helt klassiske begravelse med en gravsten på et af landets mange kirkegårde. For dem er der nu et nyt tilbud i Stensballeskov ved Horsens. Her kan man nemlig fra i dag blive begravet i naturen.

- Vi tror på, at der er stor interesse for at blive begravet i skoven. Alle har synes, at det er en god idé, lyder det fra skovejeren og greve på Stensballe Gods, Henrik Ahlefeldt-Laurvig.

I bund og grund vælger folk selv, hvilket træ de vil ligge ved. Der vil komme numre op, og så kan de sige, at der vil de ligge.

Henrik Ahlefeldt-Laurvig, skovejer

Han er en af idémændene bag den nye begravelsesplads, som han forklarer, har krævet visse forholdsregler at få sat i søen.

- Man skal ikke kunne se, det er en skovbegravelsesplads. Det er faktisk skovloven, der siger, at vi ikke må hegne det ind og lægge sten og blomster. Det har jeg det godt med, siger Henrik Ahlefeldt-Laurvig.

- I bund og grund vælger folk selv, hvilket træ de vil ligge ved. Der vil komme numre op, og så kan de sige, at der vil de ligge, fortsætter han.

Læs også Gravsten forsvinder: Der er rigtig god plads på kirkegårdene

Kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) var med til den officielle indvielsen af begravelsespladsen i dag.

- På mange danske kirkegårde ligger der også mennesker, som i deres liv tilhørte andre trosretninger, og jeg tror, at denne plads vil tiltrække dem, men også ateister, siger ministeren.

Horsens Kommune vil stå for den daglige drift af den private skovgravplads, og de skal referere til Kirkeministeriet om den.

Du kan se klip fra den nye begravelsesplads i indslaget øverst på siden. Herunder kan du se en kommentar fra Mette Bock, som hun har givet TV Syd.