Murerlærling: - Jeg er blevet afvist flere gange på grund af mit køn

Det er ikke hver dag, man ser en kvindelig murer. Og det er da heller ikke uden udfordringer at være kvinde i et mandsdomineret fag.

Torsdag blev der afholdt regionsmesterskab for murerlærlinge på Learnmark Tech i Horsens. 

Og hvor de 11 deltagere i høj grad var af det maskuline køn, stak én person særligt ud i mængden. 

quote Der var flere, der sagde, at de ikke havde mod på at have en pige i deres virksomhed.

Cecilie Svoger Pedersen, EUX-murerlærling, Learnmark Tech i Horsens

Cecilie Svoger Pedersen er murerlærling, fordi hun brænder for faget, og valgte derfor i sin tid at træde ind i den mandsdominerede branche. 

Murerlærlingen Cecilie Svoger Pedersen kæmpede om at vinde regionsmesterskabet for murerlærlinge på Learnmak Tech i Horsens i dag.
Murerlærlingen Cecilie Svoger Pedersen kæmpede om at vinde regionsmesterskabet for murerlærlinge på Learnmak Tech i Horsens i dag.

Og det er ikke uden udfordringer at være kvinde i et mandsdomineret fag. 

Murerlærlingen Cecilie Svoger Pedersen fik flere afslag, da hun under uddannelsen søgte læreplads. 

- Der var faktisk en del, der sagde, at "du er pige, og så vil vi ikke have dig" eller "vi har ikke mod på at prøve at have en pige i vores virksomhed", fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det var da frustrerende at blive ved og ved med at søge, og hver gang fik man det samme at vide.

Kvinder kan noget særligt

Det lykkedes ved hjælp af en god portion gåpåmod den kvindelige murerlærling at finde en læreplads.

Og ifølge Per Thybo, der er faglærer på uddannelsen på Learnmark Tech i Horsens, har kvinder et helt særligt øje for håndværket. 

- Pigerne er gode til at se det, som drengene nogle gange er lidt ligeglade med. Og det er det med, om det nu også står helt præcist og knivskarpt, fortæller han. 

Selvom Cecilie Svoger Pedersen ikke vandt mesterskabet i dag, håber hun på, at faget vil få øjnene op for kvinders kunnen med spandske og cement. 

- Jeg håber, at mestrene vil indse, at piger faktisk også godt kan komme ind i murerverdenen, så de også begynder at tage nogle piger ind i faget, fortæller hun afsluttende til TV2 ØSTJYLLAND.