Minister: Nødsporet på motorvejen kan godt bruges

Trængselsproblemerne på E45 kan løses ved at bruge nødsporet, lyder det fra erhvervslivet. Transportministeren er ikke afvisende

01:46

I dag mødtes transportminister Hans Christian Schmidt (V), erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og repræsentanter fra erhvervslivet i Horsens. De skulle i særdeleshed drøfte de stadigt store udfordringer på E45. Transportministeren åbnede op for en løsning.

Planerne om et ekstra spor på motorvejen er der stadig, men erhvervslivet og pendlerne søger også en akut løsning på den tætte trafik. Her foreslås at tage nødsporet i begge retninger fra Randers til Vejle i brug i en periode. Hans Christian Schmidt er ikke modstander af ideen.

- Jeg synes, at man skal skele til, at når man kan bruge det ved Hamborg i Tyskland, hvor der er virkelig meget trafik, med stor succes, så kan vi også, siger transportministeren til TV 2 | ØSTJYLLAND.

02:26

De lange køer på E45 får vognmændene til at indføre ekstra gebyrer over for kunderne. Se mere i indslaget her. 

Luk video

Den udmelding vækker glæde hos Business Horsens.

- Her snakker vi helt klart et vindue, der er åbent, for at vi kan køre i nødsporet i en periode, siger bestyrelsesformand i Business Horsens, Finn Pedersen.

Han oplever til dagligt, at rigtig mange fra erhvervslivet i og omkring Horsens efterspørger en løsning på motorvejsproblematikken.

- Stort set alle har en holdning til den og er berørt af den i dagligdagen, fortæller han.

Læs også SF: Udvidelse af E45 betyder mindre velfærd for de svageste

Ministeren med det store ansvar kunne dog ikke love, at en løsning er nærtforestående, men i Business Horsens er man fortrøstningsfulde.

- Med de udmeldinger her forventer vi at se noget nyt i nær fremtid, siger Finn Pedersen.

Du kan se mere fra ministerbesøget i Horsens i indslaget øverst på siden.