Mange unge er ikke egnet til uddannelse

Hele 27 procent af de unge i 8. klasse er ikke egnet til at tage en ungdomsuddannelse

Foto: Colourbox

Det står slemt til med de unges uddannelsesparathed, det viser en ny undersøgelse foretaget af Ministeriet for Børn, Unge og Ligestilling. Hele 27 procent af de unge i ottende klasse bliver ikke vurderet egnet til at tage en ungdomsuddannelse.

Det vil de gøre noget ved i Horsens Kommune, hvor andelen af unge i alderen 16 til 19 år, der ikke er i gang med en ungdomsuddannelse er på 12,5 procent.

- Vores fokus er at puste liv i udskolingen. Vi producerer en stor andel, der ikke kommer i gang med eller gennemfører en ungdomsuddannelse, siger skolechef i Horsens Kommune, Flemming Skaarup til tv2oj.dk.

Trivsel skal på skoleskemaet i Østjylland

En frygtelig situation

Staten måler de unges egnethed til uddannelse ved hjælp af såkaldte UPV (uddannelsesparathedsvurdering), UPV er obligatorisk fra 8. klasse, og netop her vil Horsens Kommune gå ind og forbedre. De vil lave forscreenings allerede i 7. klasse, så de unge, der ikke er egnet, bliver hurtigere opdaget.

- Det er jo en frygtelig situation for den enkelte, men det er også hammerdyrt at have en masse unge, der ikke får uddannelse. Det er derfor også vigtigt, at vi har fokus på, hvad der skal ske, når man finder ud af, at en elev ikke er egnet til ungdomsuddannelse siger Flemming Skaarup.