Måling: V og Soc.dem. taber terræn

De to store partier afgiver stemmer til en række små partier, hvis der var valg i Horsens Kommune i morgen

Vælgerne ville springe fra de to store partier, Venstre og Socialdemokraterne, og i stedet sætte deres kryds ved en række af de mindre partier, hvis der var valg i Horsens Kommune i morgen.

En frisk meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 | ØSTJYLLAND viser, at Socialdemokraterne og Venstre har tabt henholdsvis 4,8 pct. og 3,2 pct. af vælgerne i forhold til kommunalvalget for præcis to år siden.

I november 2013 fik Socialdemokraterne 40,8 pct. af stemmerne. Hvis der var valg i morgen ville partiet kun få 36 pct. af stemmerne. En lignende tilbagegang kan ses hos Venstre, der ved valget i 2013 fik 27,2 pct. af stemmerne, men kun får 24 pct. hvis der var valg i morgen.

Stor tilfredshed med Peter Sørensen

Liberal Alliance snupper vælgerne

Når de mange tabte stemmer fra de to store partier skal fordeles, så ser det ud til, at Liberal Alliance står tilbage som vinder. Hvis der var valg i morgen ville partiet få 8 pct. af stemmerne, ved valget i 2013 fik partiet kun 4,9 pct. af stemmerne.

Tre andre partier i Horsens Kommune kan også glædes over fremgang.

Det er Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF. Enhedslisten fik 5,7 pct. af stemmerne i 2013, og får 7 pct. af stemmerne, hvis der var valg i dag.

Dansk Folkeparti går frem fra 11,2 til 14 pct., mens SF kun går en smule frem, da partiet fik 3,6 pct. af stemmerne i 2013 og ville i dag få 4,0 pct. af stemmerne.

Analyseinstituttet Megafon har spurgt et repræsentativt udsnit af vælgerne i Horsens Kommune, hvilket parti eller liste de ville stemme på, hvis der var valg i morgen. De i alt 504 deltagere i undersøgelsen blev spurgt i perioden 29. oktober - 10. november.

Du kan se meningsmålingen fra Horsens Kommune øverst i artiklen.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender i aften, mandag, en direkte tv-transmitteret politisk debat om Horsens Kommune. Se udsendelsen fra kl. 19.30.