Magnus ruskede tremmer i 10 minutter: - Det må være ensomt at sidde i fængsel

7.c. fra Lundskolen i Horsens blev i dag lukket inde i celler i forbindelse med Skolernes Krimimesse

01:18

Magnus og hans klassekammerater fik tirsdag en fornemmelse af, hvad det vil sige at være frihedsberøvet, da de blev låst inde i en fængselscelle på Fængslet i Horsens.

10 minutters ensomhed i en fængselscelle i Horsens.

Læs også Hver tredje folkeskoleelev keder sig: - Sådan skal det være

Det er noget af det, elever fra Lundskolen skal opleve i forbindelse med Skolernes Krimimesse, som hvert år samler omkring 900 elever på 7. årgang. 

Jeg har fået en forståelse for, hvad det ville sige at sidde i fængsel dengang. Det må have været ubehageligt og meget ensomt.

Magnus Lassen, 7. klasse

- Det har været en meget fed oplevelse, og jeg har fået en forståelse for, hvad det ville sige at sidde i fængsel dengang. Det må have været ubehageligt og meget ensomt. Den eneste, man har kunnet tale med, er vagten, siger Magnus Lassen, der går i 7. klasse på Lundskolen i Horsens, til TV2 ØSTJYLLAND.

Projektleder Winnie Henriksen oplyser, at hele formålet med at lukke eleverne inde er at give dem så levende et billede af fængselsverdenen som muligt.

- Jeg skal i hvert fald ikke skal være kriminel, for det er en ubehagelig følelse at sidde i fængsel – så hellere være fri derhjemme eller ude i skoven med familien, siger Magnus Lassen.

Vil hellere være fri

Erfaringen viser, at jo mere eleverne kan komme til at arbejde med en spændende virkelighed, jo mere engagerer de sig i undervisningen.

- Det vi gerne vil have er, at eleverne får en fornemmelse af, hvad det vil sige at være frihedsberøvet, og hvor vigtig den kommunikation, man har med omverdenen, egentlig er. På den måde kan børnene reflektere over, hvad det er for nogle friheder, de har i deres eget liv, siger Winnie Henriksen. 

Læs også Skolernes Trivselsdag: God anledning til at bekæmpe mobning

Til spørgsmålet om, hvad Magnus fra 7. klasse tager med fra dagen i fængslet, er hans svaret helt klart.

- At jeg i hvert fald ikke skal være kriminel, for det er en ubehagelig følelse at sidde i fængsel – så hellere være fri derhjemme eller ude i skoven med familien, siger Magnus Lassen.

Den 18. april fortsætter krimimessen, når Lundskolen samles med de øvrige skoler i Horsens Kommune til endnu mere krimi på Fængslet. Her skal hver klasse indrette en celle og formidle deres viden, og det bliver så op til de andre 7. klasser at kåre den mest interessante og lærerige celledeling.