LIVE fra guldkampen: Dramaet tæt på afgørelse

Horsens IC og Bakken Bears mødes i den syvende og afgørende kamp om Danmarksmesterskaberne i Basketball - følg med LIVE her

00:19

1 af 2

Der er stort set drama-garanti, når Horsens IC på hjemmebane i Forum Horsens skal møde Bakken Bears i den syvende og sidste kamp i finaleserien i mændenes DM-finaler i basketball.

Nu skal guldet fordeles i DM i basketball

De to østjyske mandskaber har vundet tre kampe hver i serien, og det hele skal altså afgøres i aften.

Kampen begynder klokken cirka 18.15, og du kan følge med LIVE i tekst herunder. Husk at opdatere siden, for at få de nyeste opdateringer med.

________________________

Horsens IC vinder DM guld! En fremragende finaleserie har nået sin ende. Vi siger farvel og tak herfra.

Så slutter det! 84-78 til Horsens IC!

Sahlertz brænder begge straffe - så tør vi godt konkludere, at Horsens IC vinder DM i basketball 2016!

82-75 med 11 sekunder tilbage. Bakken Bears skyder to straffe. Det er så godt som afgjort i Horsens.

Han rammer dem begge to!

Jyles Smith bliver fejlet og skal skyde straffe.

Fem points forspring. Timeout til Horsens IC. Bakken Bears vil utvivlsomt lave en fejl på en Horsens IC-spiller for at få stoppet tiden så snart, bolden er på banen.

Darko Jukic scorer to point og får også trukket en fejl. Lige præcis det, Bakken skulle bruge for et usandsynligt comeback. Han rammer sit straffekast - stillingen er 80-75.

Horsens IC fører nu 80-72 og Bakken Bears tager timeout. Men med 30 sekunder tilbage bør det være afgjort - Horsens IC er milimeter fra at genvinde mesterskabet!

Diouf får en fejl, der ser tynd ud. Det ligner en afgørelse på kampen.

Horsens IC stjæler bolden! 58 sekunder tilbage.

Nimrod Hilliard scorer begge to! Horsens IC fører med seks med kun et minut igen. Det ligner, at mestrene forsvarer deres titel!

Hilliard bryder igennem og får to straffe.

Horsens svarer igen, men Glower scorer endnu engang! 76-72.

Glower laver to point - så står det 74-70.

Bivia går ud med en knæskade. Decimerede hold skal afgøre det til sidst.

Marquis Addison får sin femte fejl på en angrebsfejl, så er han også ude for Horsens IC. To store profiler, der er væk resten af kampen.

Der mangler knap tre minutter, og Bakken Bears skal virkelig op med noget vildt for at komme tilbage. 74-68.

Der er for alvor drama i Forum Horsens nu! Glower og Diouf brænder tre skud i træk lige under kurven, og Horsens IC fører stadig med seks.

Horsens IC's Baye Keita får sin femte fejl og ryger ud.

De sidste fem minutter af guldkampen er i gang! Iffe Lundberg bliver bare ved - han har 21 point og Horsens fører med otte.

Horsens IC's Keita flyver op og dunker bolden i kurven til 72-65. Diouf reducerer på straffekastlinjen til 72-66

Carles Bivia skyder to straffe efter timeouten, og han rammer dem begge. 70-65 til Horsens IC.

Så er det Horsens IC's tur til at tage en timeout.

Darko Jukic er tydeligt frustreret over, at han ikke får bolden, da han blev dækket op af den langt mindre Nimrod Hilliard. Ingen scoringer det sidste minut.

70-63. Diouf med to point.

Borovcanin får sin fjerde fejl. Man må maksimalt få fem. Der er flere Horsens-spillere, der har mange fejl.

Der er godt gang i publikum i Forum Horsens, mens Jyles Smith bringer Horsens IC foran 70-61.

68-60 til Horsens IC. De kæmper for at forsvare DM-titlen lige nu.

To point til Horsens, men Sahlertz scorer tre for Bakken Bears. Tredje periode slutter - og stillingen er 64-58. Bakken Bears hænger lige akkurat på.

Vedad Borovcanin scorer et enkelt straffe. 62-55.

Chris Christoffersen får en usportslig fejl for en hård fejl på Borovcanin. Han har ikke ramt spændingsniveauet i dag, Big Chris.

Chris Christoffersen på straffekastlinjen, men der er han som bekendt ikke skarp - og han brænder dem begge. Horsens stadig foran med seks. Et minut tilbage af tredje periode.

Timeout fra Bakken Bears. Vigtigt at de får gang i scoringerne igen.

Nu stikker de lidt af, Horsens IC! 61-55. Nimrod Hilliard med nogle flotte scoringer.

Carles Bivia med en trepointsscoring, som var meget, meget langt ude fra. Så står det igen lige - 55-55. Der er ikke nogen, der har tænkt sig at smide DM-guldet frivilligt, det er i hvert fald helt tydeligt.

Diouf reducerer med to straffekast. Han har kun scoret fire point i kampen - usædvanligt for den store og stærke Bakken-spiller.

Iffe Lundberg scorer tre point. Han har været forrygende i dag! 53-50 til Horsens IC.

Det bølger frem og tilbage i en grad, så det er svært at følge med lige nu. Stillingen er 50-50.

To hurtige scoringer og stillingen er nu 45-48 til Bakken Bears.

Bakkens Diouf scorer sin første to point, og Bakken er foran.

Et par dårlige afleveringer i træk, og efter to munutter er der stadig kun scoret to point.

Thomas Lærke fra Bakken Bears scorer anden halvlegs første point. Han gør det til 43-42 til Horsens.

Vi er i gang igen i Forum Horsens. Bakken begynder med at brænde et skud fra tæt hold.

Så er spillerne ved at være klar igen i Forum Horsens. Anden halvleg er lige på trapperne.

Det er helt tæt i Horsens, hvor der nu er pause. Vi vender snart tilbage med anden halvleg.

Thomas Lærke med en flot trepointsscoring, men Nimrod Hilliard svarer igen med tre af sine egne, netop som tiden udløber! 43-40 til Horsens IC ved pausen.

Bakken Bears tager en timeout med 33 sekunder tilbage af første halvleg.

Iffe Lundberg bryder dødvandet og scorer to point og trækker en fejl samtidig. Han scorer på straffekastet, og stillingen er 40-37 til Horsens IC.

Tilskuerne er virkelig med lige nu, men kampens kvalitet er i den grad dalet. Stadig 37-37 med lidt over et minut tilbage af første halvleg.

Mikkel Plannthin får to straffe og gør skaden god igen fra sine tre afbrændere på straffe tidligt i kampen. Han rammer begge og udligner til 37-37. To minutter tilbage af første halvleg.

Endnu en skidt aflevering fra Carles Bivia. Til gengæld får han scoret tre point i næste angreb og melder sig for første gang ind i kampen. 37-35 til Horsens IC.

Nye problemer hos dommerbordet med tidtagningen. Ikke super optimalt her i den syvende og afgørende DM-finale.

Efter den længere pause har begge hold haft svært ved at ramme samme kadence som før. 36-32 til Horsens IC med tre minutter tilbage af første halvleg.

Horsens IC's Baye Keita med en lidt urutineret aktion. Han bliver blokeret, og vil gerne have haft dømt en fejl. I frustration laver han sin anden fejl.

Så spiller vi igen basketball i Forum Horsens. Bakken Bears brænder to trepointsforsøg i træk. Først Lærke og siden Bivia.

Der står 34-32, og der mangler seks minutter af første halvleg.

Vi venter stadig på kampuret, som jo må siges at være en rimelig essentiel ting, når der skal afvikles en basketballkamp. Nu har de hevet den ene kurv ned for at justere på teknikken.

Der er spilstop i øjeblikket, fordi der tilsyneladende er lidt problemer med kampuret. Det giver spillerne mulighed for lige at trække luft og snakke sammen.

Bakken Bears skal have en timeout. Den spanske guard Carles Bivia har haft det svært i kampen indtil videre. Statistikken har vist, at Bakken Bears vinder, når lige præcis han spiller godt, og taber, når han gør det modsatte. Så hvis man holder med bjørnene må man håbe, at han kommer i gang.

Borovcanin og Bivia scorer to nemme point hver - og Borovcanin scorer sørme to mere kort efter. 34-32 til Horsens IC.

Nu brændte begge hold endelig et par afslutninger i træk. Det var næsten også for høj en afslutningsprocent. Der står 30-30 i Horsens.

Veteranen Nicolai Iversen scorer først tre point og trækker siden en angrebsfejl. God sekvens fra den mangedobbelte danske mester.

Iffe Lundberg åbner scoringen i anden periode, og han har nu scoret 10 point som kampens topscorer.

Der slutter en underholdende første periode, som var svær at holde helt tråd med, da der blev scoret stort set på alle angreb. Horsens IC fører 26-25 efter første periode.

Chris Christoffersen er lidt oppe og køre, og får en teknisk fejl. Dem får man typisk for brok eller hån. Får en spiller to tekniske fejl i en kamp, bliver man diskvalificeret for resten af kampen.

Mikkel Plannthin får tre nye straffekast, og højst usædvanligt brænder han dem alle tre. Han er normalt en god skytte.

Mikkel Plannthin scorer to point på straffe, inden Jyles Smith dunker flot efter en såkaldt alley-oop-aflevering. Altså hvor Jyles Smith griber bolden i luften og dunker den i kurven. Flot spil af Horsens IC.

Han brænder da også begge forsøg fra linjen. Halvandet minut tilbage af første periode, og Nimrod Hilliard udligner til 21-21 tæt på kurven.

Chris Christoffersen er kommet ind, og der bliver straks lavet en hård fejl på ham, som han ikke var helt tilfreds med. Nu skal han på straffekastlinjen - ikke hans favoritdisciplin.

Darko Jukic er ubestridt en af ligaens største profiler, men han har haft det lidt svært i finaleserien, efter at han sad semifinalerne over mod Næstved. Nu sætter han sig på bænken med ni point efter tre trepointsscoringer.

Darko Jukic med en vanvittig trepointsscoring en meter ude fra trepointslinjen! Det er Bakkens minutter lige nu, og nu fører bjørnene. 19-21.

Det regner med trepointsscoringer i Forum Horsens! Nu Glower fra Bears. Det er næsten svært at følge med. 19-16 til Horsens.

Iffe Lundberg fra Horsens scorer tre point efter dribling. En svær detalje.

Horsens IC er gået over til mand-mand forsvar. Men Darko Jukic rammer tre point alligevel. Horsens IC fører 16-13 - og der er virkelig gang i pointscoringen her i Horsens.

Det er vigtigt for Bakken Bears, at de kan ramme de tidlige 3-pointsscoringer, så de kan tvinge Horsens IC til at genoverveje deres zoneforsvar.

Thomas Lærke rammer også tre point for Bakken Bears. Men Horsens IC scorer bare på deres angreb. De gule fører 13-8.

Horsens IC dækker zoneforsvar frem for mand-mand forsvar. Det betyder, at Bakken Bears har mere plads til deres trepointsskud, men til gengæld er det sværere, at gå tæt på kurven.

Darko Jukic straffer Horsens IC's zoneforsvar og scorer tre point. Addison svarer tilbage med det samme. 9-5

Bakken reducerer, men Marquis Addison smider tre point i hovedet på Bakken Bears og trækker endda en fejl på Darko Jukic. Han scorer sit straffekast, så stillingen er 7-2 til Horsens IC.

Horsens IC's unge danske talent Iffe Lundberg scorer to point og får en fejl imod sig samtidig. Han scorer sit ekstra straffekast, 3-0 til Horsens IC.

Horsens IC's Keita starter med et blokeret skud på Darko Jukic. Jukic har ellers en fremragende springkraft, men her kom han ikke højt nok op.

Så er første quarter i gang!

Hos Bakken Bears er flere af de største profiler danske. Thomas Lærke, Darko Jukic og Morten Sahlertz har alle bidraget med masser af point. Hos Horsens IC er det udlændingene Nimrod Hilliard, Marquis Addison og Vedad Borovcanin, der har været mest iøjenfaldende.

Og så skal nationalmelodien lige spilles - det havde dommerne tilsyneladende ikke lige fået med.

Der skal lige kåres et par 'kampens spillere' fra den seneste kamp nummer seks. Fra Horsens IC blev det Nimrod Hilliard.

Kun få minutter til kampstart i Forum Horsens. Det bliver med garanti en intens kamp.

Nimrod Hilliard fra Horsens IC har været en kæmpe profil i finaleserien. Det skal blive spændende at se, om han kan holde kadencen i denne afgørende kamp.

Derfor er Horsens IC også favoritter på papiret, men det betyder ikke, at Bakken Bears ikke kan byde op til dans. Begge hold har vundet på modpartens hjemmebane i serien.

Horsens IC har fordel af hjemmebanen i denne syvende og afgørende finale. Det skyldes, at de forsvarende mestre vandt grundspillet i ligaen.