Ledige coaches til et nyt job

Opbygger selvtilliden hos langtidsledige

Langtidsledige i Horsens får nu støtte og vejledning i form af såkaldt coaching, og det har vist sig at give dem selvtillid og lyst til at returnere til et job.   

- I starten var de ledige usikre på, hvad coaching gik ud på, men nu er rygterne om de gode resultater heldigvis begyndt at spredes, fortæller Annette Nørby Duedal, der er projektleder i Jobcenter Horsens, i en pressemeddelelse.

- Når ledige bombarderes med job-afslag, kan de til sidst føle, at de overhovedet ikke dur til noget. Mange opgiver ævred, og når de først falder ned i den rille, skal der en ekstra indsats til for at få dem op. En coach får imidlertid rokket gevaldigt ved de lediges selvbillede og får dem væk fra følelsen af kun at være et nummer i arbejdsløshedskøen, siger Annette Nørby Duedal.

Hun tilføjer, at en coach udelukkende skal opfattes som et redskab, de ledige skal bruge til at komme ud af den negative spiral.

Skal selv finde løsningerne
Løsningerne skal de ledige selv finde frem til og på den måde tage ansvar for deres situation.

Tilbuddet om at få en eksamineret coach omfatter dagpengemodtagere, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet, men tilbuddet gives også til kontanthjælps- og sygedagpengemodtagere.

Coachen slipper først den ledige, når målet om at komme i job eller uddannelse er nået.